Gi en gave
Unsplash
Unsplash

Oppmuntring og trøst til kristne under press

Etter at Taliban på ny tok makten i Afghanistan sommeren 2021, har frykt og fortvilelse overskygget livet til innbyggerne i landet – ikke minst kvinnene. Sent på høsten 2022 ble det nedlagt forbud mot at kvinner kan besøke offentlige parker og treningsstudioer, og like før jul ble det bestemt at de heller ikke kan studere ved universiteter eller arbeide for utenlandske hjelpeorganisasjoner.
Av Per Birkeli, daglig leder i Norea Mediemisjon

En afghansk kvinne forteller dette til SAT-7, Noreas TV-partner i Midtøsten: – Jeg vokste opp før Taliban kom til makten, og jeg fikk en god utdannelse. Når jeg ser hvordan kvinner i landet mitt nå blir behandlet, blir jeg fylt av en bunnløs fortvilelse. Hvordan kunne landet mitt ende opp med disse barbariske makthaverne? Jenter helt ned til barneskolen blir nå innesperret i hjemmene sine og nektet å gå på skole.

En annen gruppe afghanere som nå står overfor store utfordringer, er de få kristne i landet. Mange av dem har kvittet seg med bibler og kristen litteratur i engstelse for hva som vil skje hvis Taliban kommer på besøk og finner dette i hjemmene deres. – Jeg frykter ikke for mitt eget liv, sier en kristen afghaner. – Jeg vet at livet mitt ligger i Jesu Kristi hender, men jeg tenker mye på familien min. De vil også være i alvorlig fare hvis Taliban får vite at jeg har tatt imot Jesus.

Tallrike vitnesbyrd forteller oss at de satellittsendte kristne TV-programmene fra SAT-7 er en viktig kilde til trøst for kristne afghanere. TV-seere i Afghanistan tar en stor risiko ved å kontakte våre kolleger i SAT-7, men likevel velger mange å gjøre det. Dermed sender de et tydelig signal om at de kristne TV-programmene på det lokale språket er livsviktige for dem.

En afghansk pastor spiller en sentral rolle i programproduksjonen. Jeg har selv ved flere anledninger fått møte den ydmyke mannen. Med sin milde stemme og forsiktige væremåte bringer han oppmuntring og trøst til kristne afghanere. – Den eneste løsningen for folket i Afghanistan, og for oss alle, er å stole på Herren, den levende Gud, sier pastoren. – Vår himmelske far er allmektig og full av barmhjertighet og nåde. Når vi lider, ber Gud oss om å stole på ham.

En mannlig TV-seer uttrykker seg slik: – Jeg er takknemlig, kjære venner, for at dere husker på oss og er oppmerksomme av vår situasjon. Det er så godt å vite at dere er der! Takk for at dere bringer oss oppmuntring og trøst, og for at dere ber Gud om å hjelpe oss.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Bibelsk og sosial undervisning
Tradisjonell praksis medfører mye lidelse for kvinner blant A-folket på afrikas horn.
Les mer
–Jeg har jo blitt kjent med...
Den somaliske kvinnen fikk to valg da hun som ung student ble en kristen:
Les mer
Aldri alene
Det er ikke mange kristne i Afghanistan. Gjennom TV får de oppmuntring og visshet om at de ikke står alene.
Les mer
Oppfølging via Instagram
Barn i Iran, Afghanistan og Tajikistan får fellesskap, oppfølging og hjelp via sosiale medier.
Les mer
–Vær ikke bekymret - Jeg...
Faraj* beskriver hvordan han møtte en mann i hvite klær i en drøm
Les mer
Fredsskapende styrker
TV-sendinger bringer varig fred
Les mer
Stor krise utløser stor respons
Krisen i Afghanistan har eskallert: 15 millioner er tvunget ut i fattigdom siden 2020, kvinner blir systematisk utestengt fra det sosiale liv og...
Les mer
Media evakuerer ikke
Flere ganger har misjonærene i Vest-Afrika måttet evakuere. Da er det godt at noe blir igjen.
Les mer
Prosjekt Samuel
Gjennom Prosjekt Samuel kan bambara-talende barn i Vest-Afrika få muligheten til å høre Guds stemme.
Les mer
Den eneste kristne i landsbyen
–Kan dere hjelpe meg så jeg kan får høre evangeliet på mitt språk?
Les mer
Moden for innhøsting
-Jeg har nylig kommet tilbake fra India, og hodet mitt er proppfullt av inntrykk.
Les mer
Ny episode
Syndefallet er temaet i den andre episoden av animasjonsserien Arven etter Adam.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding