Gi en gave
Unsplash
Unsplash

Oppmuntring og trøst til kristne under press

Etter at Taliban på ny tok makten i Afghanistan sommeren 2021, har frykt og fortvilelse overskygget livet til innbyggerne i landet – ikke minst kvinnene. Sent på høsten 2022 ble det nedlagt forbud mot at kvinner kan besøke offentlige parker og treningsstudioer, og like før jul ble det bestemt at de heller ikke kan studere ved universiteter eller arbeide for utenlandske hjelpeorganisasjoner.
Av Per Birkeli, daglig leder i Norea Mediemisjon

En afghansk kvinne forteller dette til SAT-7, Noreas TV-partner i Midtøsten: – Jeg vokste opp før Taliban kom til makten, og jeg fikk en god utdannelse. Når jeg ser hvordan kvinner i landet mitt nå blir behandlet, blir jeg fylt av en bunnløs fortvilelse. Hvordan kunne landet mitt ende opp med disse barbariske makthaverne? Jenter helt ned til barneskolen blir nå innesperret i hjemmene sine og nektet å gå på skole.

En annen gruppe afghanere som nå står overfor store utfordringer, er de få kristne i landet. Mange av dem har kvittet seg med bibler og kristen litteratur i engstelse for hva som vil skje hvis Taliban kommer på besøk og finner dette i hjemmene deres. – Jeg frykter ikke for mitt eget liv, sier en kristen afghaner. – Jeg vet at livet mitt ligger i Jesu Kristi hender, men jeg tenker mye på familien min. De vil også være i alvorlig fare hvis Taliban får vite at jeg har tatt imot Jesus.

Tallrike vitnesbyrd forteller oss at de satellittsendte kristne TV-programmene fra SAT-7 er en viktig kilde til trøst for kristne afghanere. TV-seere i Afghanistan tar en stor risiko ved å kontakte våre kolleger i SAT-7, men likevel velger mange å gjøre det. Dermed sender de et tydelig signal om at de kristne TV-programmene på det lokale språket er livsviktige for dem.

En afghansk pastor spiller en sentral rolle i programproduksjonen. Jeg har selv ved flere anledninger fått møte den ydmyke mannen. Med sin milde stemme og forsiktige væremåte bringer han oppmuntring og trøst til kristne afghanere. – Den eneste løsningen for folket i Afghanistan, og for oss alle, er å stole på Herren, den levende Gud, sier pastoren. – Vår himmelske far er allmektig og full av barmhjertighet og nåde. Når vi lider, ber Gud oss om å stole på ham.

En mannlig TV-seer uttrykker seg slik: – Jeg er takknemlig, kjære venner, for at dere husker på oss og er oppmerksomme av vår situasjon. Det er så godt å vite at dere er der! Takk for at dere bringer oss oppmuntring og trøst, og for at dere ber Gud om å hjelpe oss.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Pastor "på boks"
De lever under krevende forhold. Likevel er det kirkevekst. Hvordan er det mulig?
Les mer
Stemmen i mediespilleren
Han gikk fra å være en ung, ivrig hinduist til å bli R-folkets bibellærer.
Les mer
Evangeliet rett i øret
India er verdens mest folkerike land. Landet topper også lista over antall unådde folkegrupper.
Les mer
God påske!
Synden er sonet, gjelden betalt og døden beseiret.
Les mer
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer
Gud får ikke fred
Over hele verden, i ulike tidssoner, ber kvinner for og med hverandre.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding