Gi en gave
Unsplash
Unsplash

Oppmuntring og trøst til kristne under press

Etter at Taliban på ny tok makten i Afghanistan sommeren 2021, har frykt og fortvilelse overskygget livet til innbyggerne i landet – ikke minst kvinnene. Sent på høsten 2022 ble det nedlagt forbud mot at kvinner kan besøke offentlige parker og treningsstudioer, og like før jul ble det bestemt at de heller ikke kan studere ved universiteter eller arbeide for utenlandske hjelpeorganisasjoner.
Av Per Birkeli, daglig leder i Norea Mediemisjon

En afghansk kvinne forteller dette til SAT-7, Noreas TV-partner i Midtøsten: – Jeg vokste opp før Taliban kom til makten, og jeg fikk en god utdannelse. Når jeg ser hvordan kvinner i landet mitt nå blir behandlet, blir jeg fylt av en bunnløs fortvilelse. Hvordan kunne landet mitt ende opp med disse barbariske makthaverne? Jenter helt ned til barneskolen blir nå innesperret i hjemmene sine og nektet å gå på skole.

En annen gruppe afghanere som nå står overfor store utfordringer, er de få kristne i landet. Mange av dem har kvittet seg med bibler og kristen litteratur i engstelse for hva som vil skje hvis Taliban kommer på besøk og finner dette i hjemmene deres. – Jeg frykter ikke for mitt eget liv, sier en kristen afghaner. – Jeg vet at livet mitt ligger i Jesu Kristi hender, men jeg tenker mye på familien min. De vil også være i alvorlig fare hvis Taliban får vite at jeg har tatt imot Jesus.

Tallrike vitnesbyrd forteller oss at de satellittsendte kristne TV-programmene fra SAT-7 er en viktig kilde til trøst for kristne afghanere. TV-seere i Afghanistan tar en stor risiko ved å kontakte våre kolleger i SAT-7, men likevel velger mange å gjøre det. Dermed sender de et tydelig signal om at de kristne TV-programmene på det lokale språket er livsviktige for dem.

En afghansk pastor spiller en sentral rolle i programproduksjonen. Jeg har selv ved flere anledninger fått møte den ydmyke mannen. Med sin milde stemme og forsiktige væremåte bringer han oppmuntring og trøst til kristne afghanere. – Den eneste løsningen for folket i Afghanistan, og for oss alle, er å stole på Herren, den levende Gud, sier pastoren. – Vår himmelske far er allmektig og full av barmhjertighet og nåde. Når vi lider, ber Gud oss om å stole på ham.

En mannlig TV-seer uttrykker seg slik: – Jeg er takknemlig, kjære venner, for at dere husker på oss og er oppmerksomme av vår situasjon. Det er så godt å vite at dere er der! Takk for at dere bringer oss oppmuntring og trøst, og for at dere ber Gud om å hjelpe oss.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Oppmuntring og trøst til...
Etter at Taliban på ny tok makten i Afghanistan sommeren 2021, har frykt og fortvilelse overskygget livet til innbyggerne i landet – ikke minst...
Les mer
Barn er barn over hele verden
Mannen bak aniasjonsserien, Roger Gihlemoen, var søndagsskolelærer i Tanzania. Han merket seg mangelen på gode ressurser.
Les mer
Til dem som ikke kan lese
–Dette kan virkelig bli et nyttig redskap i arbeidet med å fullføre misjonsoppdraget, sier en av Noreas trofaste givere
Les mer
En utrolig reise
Se for deg enkeltmennesker som har fulgt hele Arven etter Adam-serien.
Les mer
Nytt år - forventning og glede
Det er alltid med spenning vi ønsker et nytt år velkommen.
Les mer
Velsignet julehøytid
Gud kom til oss, og igjen skal vi få glede oss over underet.
Les mer
Et slør over øynene
Gud selv har lagt et slør over øynene til det jødiske folk.
Les mer
–Styrke og påfyll i hverdagen
Noreapastoren gir ut andaktsbok
Les mer
Vitnesbyrd på film
Fem messianske jøder forteller hvordan de kom til tro.
Les mer
Bibelens land - unådd?
I landet der Jesus ble født og vandret omkring, er det få som kjenner han.
Les mer
Endelig premiere!
29.nov kl. 21.30 slippes første episode av Arven etter Adam.
Les mer
–Jeg har jo blitt kjent med...
Den somaliske kvinnen fikk to valg da hun som ung student ble en kristen:
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding