Gi en gave
- Var ikke klar over at dette var såpass betent

- Var ikke klar over at dette var såpass betent

Webpastor Asbjørn Kvalbein fraråder kristne å bruke akupunktur i sin spørrespalte på webpastorens nettside. Dette har skapt engasjement både på facebook og i andre medier.

- Det er klart at dette må være litt nyansert, for hun som spurte hadde bakgrunn i alternativ medisin, og der er det mye mystikk og kanskje okkulte krefter inn i bildet. Samtidig er det renvasket i norsk helsevesen, ikke som en helbredende metode, men som smertelindring, forteller Asbjørn Kvalbein.

I går var Asbjørn Kvalbein forside sak i avisen Vårt Land, etter å ha lagt ut et svar på sin spørreside på www.norea.no/webpastoren, om akupunktur. En kvinne stiller Kvalbein spørsmål om hva han mener om New Age, og da blant annet akupunktur som eksempel.

Akupunktur en placebo

- Jeg har lest en god del undersøkelser som viser at det egentlig ikke er bevist at det har noen virkning. Men på den annen side er det noe som kalles avledning; -at man kan få en "bortforklaring",  med et nålestikk, fra den egentlige smerten. Og så er det placebo -effekten; - om man tror på det så virker det,  sier Kvalbein til Norea.

Kvalbein stiller spørsmål ved at akupunktur har blitt godtatt som en vanlig smertelindring i Norge.

- Det medisinke er jeg ikke fagmann på, men for en del er dette forbundet med åndskrefter og mystikk. Akupunktur stammer fra kinesisk religion og filosofi, og har lite med vitenskap og kristendom å gjøre, så det har blitt mer stuerent, noe jeg stiller spørsmål ved. Jeg skal ikke kritisere og dømme de som vurderer dette annerledes, men når jeg ble spurt konkret om dette tilfellet, så gav jeg en tilbakemelding på det, uttaler Asbjørn Kvalbein.

Da han fikk spørsmålet og fikk gitt svar tilbake til kvinnen, valgte Kvalbein å gå ut offentlig med svaret på spørsmålet om akupunktur på nettet.

- Jeg linker flere av  mine svar til facebook, men var ikke klar over at dette var såpass betent. Jeg opptrer her som sjelesørger, og vil prøv å berolige de som har blitt anfektet av det, sier Kvalbein.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Send oss en melding