Gi en gave
På tur til Trøndelag
Svein Anton Hansen

På tur til Trøndelag

Å besøke Trøndelag med NOREA-møter vil alltid være et høydepunkt for en som selv kommer fra denne landsdelen.
Av Svein Anton Hansen, sept.-20

Endelig var vi igang igjen med NOREA-møter! Etter noen måneder uten NOREA-møter p.g.a. koronasituasjonen, så kjentes det så utrolig godt endelig å kunne ha møter igjen, preke og fortelle om NOREAs misjonsprosjekter. Og det beste av alt - jeg dro til Trøndelag for å møte gamle kjente, men også få nye bekjentskaper. 

Første stopp var Orkdal Menighetshus i Fannrem, kun 200 meter fra mitt barndomshjem. Her var det virkelig mange gamle kjente å møte og snakke med. Ekstra "morsomt" for NOREAs del at møtet ble ledet av Gabriel Eikli, navnebror og onkelbarn til han som var med å starte NOREA radio i 1956. Dagens Gabriel ledet også i sin tid det kristne ungdomskoret i bygda, som jeg selv ble med i for 40 år siden, koret som var en av grunnene til at jeg begynte å bekjenne meg som kristen. 

På tur til Trøndelag På tur til Trøndelag

 

Neste stopp var Betania i Trondheim. Her deltok jeg på ungdomsmøte lørdag. Over 100 ungdommer samles hver lørdag til møter i dette gamle ærverdige bedehuset som søndagsskole-grynder Marius Giverholt bygde en gang rundt 1890. 
Denne lørdagen prekte jeg om "Jesus er Guds Sønn." Her, som i Orkdal og på Stjørdal dagen etter, fortalte jeg om NOREAs spennende satsning med radiosendinger til Sentral-Asia.

På tur til Trøndelag På tur til Trøndelag

 

Siste møte ble holdt på Stjørdal bedehus. Her har NLM (Misjonssambandet) over noen år bygd en forsamling som samler folk i alle aldre, og fra ulike kulturer og land.

Denne søndagen startet søndagsskolen opp etter sommerferien og korona-nedstengningen. Mange barn (og foreldre) var utrolig glade for endelig å kunne samles til søndagsskole igjen.  
Bedehusflokken har også de siste månedene pusset opp bedehuset, slik at det i dag framstår i tidsriktig og moderne drakt. (Kun teppefliser på gulvet manglet). 

På tur til Trøndelag På tur til Trøndelag

Mange takk til misjonsfolket i Orkdal, Betania Trondheim og på Stjørdal som tok imot NOREA mediemsjon til sine møter. Takk også for kollektene som ble gitt. Herlig å være tilbake i Trøndelag - om bare for noen få dager.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding