Gi en gave
Det er noen der ute
Pixabay

Det er noen der ute

En berberkvinne fra Algerie forteller dette til SAT-7, Noreas TV-partner i Midtøsten og Nord-Afrika:

Tekst: Per Birkeli, daglig leder Norea.

– Jeg kom en dag tilfeldigvis over et kristent TV-program. Programlederen siterte et vers fra Bibelen: Kom til meg alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile.

– Jeg ble sint, og snakket i affekt til TV-apparatet: – Jeg er ikke bare trett, sa jeg forarget. – Jeg er allerede så godt som død. I dag vil jeg ta mitt eget liv!

– Straks etter hørte jeg programlederen si: – Bare Gud kan gi deg den freden du søker.

– I samme øyeblikk som jeg hørte disse ordene, ble jeg fylt av en fred som jeg aldri før hadde erfart, forteller kvinnen. – Gud la sine kjærlige armer omkring meg. Før dagen var omme, hadde både jeg og mannen min tatt imot Jesus som vår frelser og herre.

Mannen som lager disse programmene, var i ferd med å gi opp da dette skjedde. Det var få tilbakemeldinger fra TV-seere i Algerie, og han kjente seg mismodig og trøtt. Vitnesbyrdet fra denne kvinnen satte nytt mot i ham. I dag, flere år senere, er han fremdeles en aktiv TV-produsent og ansvarlig for de samme programmene.

Det har hendt mer enn en gang at også vi i Norea har spurt oss selv om det nytter det vi holder på med. Når årene går, uten tilbakemeldinger fra dem vi ønsker å nå ut til, kan det være krevende å holde motivasjonen oppe. Desto større er gleden over å få en oppmuntrende hilsen fra en radiolytter eller TV-seer. Da kan vi si som Kong Salomo (Ord. 25.25): "Som kaldt vann for en tørstende strupe er gode nyheter fra fremmed land."

Beretningen fra Algerie er slett ikke enestående. Vi får stadig påminnelser om at det er noen der ute som trenger oss. Vi ønsker å være der for kristne som bor bak stengte grenser, og som i mange tilfeller savner fellesskap med andre troende. Gjennom sendingene våre får disse kjenne tilhørighet til Guds verdensvide menighet, og får næring for troen ved at de lærer mer om Bibelen. I tillegg inviterer vi mennesker som ennå ikke kjenner Jesus til å bli kjent med ham. Mange av dem som møter oss gjennom radio, TV og andre medier kjenner ikke Jesus, og mange av dem kjenner heller ikke noen som kjenner ham. De mange der ute som ennå ikke har fått høre om ham som frivillig gav sitt liv, for at alle dem som tror på ham skal få leve, er vår misjonsmark. Målet vårt er at evangeliet om Jesus skal bli forkynt over hele jorden, til et vitnesbyrd for alle folkeslag.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Strategisk språk
Arven etter Adam produserer først på swahili. Det snakkes av 50 millioner barn. Deretter er planen at filmserien kan utgis på mange andre språk.
Les mer
Fallet
Tredje episode av Arven etter Adam skildrer konsekvensen av syndefallet.
Les mer
Velkommen til håpskonserter!
Ulike steder i Agder arrangerer Norea håpskonserter i disse dager.
Les mer
Bare en av tusen
Selv om det er millioner av kristne i Kina, er det ca. 450 unådde folkegrupper.
Les mer
Kampen om fremtiden
Kina og USA kjemper om verdensherredømme når det gjelder kunstig intelligens (KI)
Les mer
Fra kortbølge til USB
Behovet for opplæring er stort hos kinesiske kristne.
Les mer
En gammel sølvkanne
Jeg satt ved skrivebordet og grublet. Hvordan ville høsten bli? Hadde vi påtatt oss for store oppgaver dette året? Det var på tide å skrive...
Les mer
De bakerste radene skal...
Kina har de siste 70 årene vært et misjonseventyr der millioner har kommet til tro. Men noen minoriteter i landet har ikke vært en del av denne...
Les mer
Et håp stiger opp fra ruinene
Antakya ble hardt rammet av jordskjelvet i Tyrkia. Men radiosendinger gir håp.
Les mer
Fordi du gav
"Alle hav består av dråper" heter det i en sang. Små bidrag kan bli til store ting.
Les mer
Koordinator for...
I Vest-Afrika er det ledig stilling som koordinator for vårt medieprosjekt.
Les mer
– Dere har vært mine...
Kristne radio- og TV-sendinger er med på å oppklare vrangforestillinger om kristen tro i Tyrkia.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding