Gi en gave
Det er noen der ute
Pixabay

Det er noen der ute

En berberkvinne fra Algerie forteller dette til SAT-7, Noreas TV-partner i Midtøsten og Nord-Afrika:

Tekst: Per Birkeli, daglig leder Norea.

– Jeg kom en dag tilfeldigvis over et kristent TV-program. Programlederen siterte et vers fra Bibelen: Kom til meg alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile.

– Jeg ble sint, og snakket i affekt til TV-apparatet: – Jeg er ikke bare trett, sa jeg forarget. – Jeg er allerede så godt som død. I dag vil jeg ta mitt eget liv!

– Straks etter hørte jeg programlederen si: – Bare Gud kan gi deg den freden du søker.

– I samme øyeblikk som jeg hørte disse ordene, ble jeg fylt av en fred som jeg aldri før hadde erfart, forteller kvinnen. – Gud la sine kjærlige armer omkring meg. Før dagen var omme, hadde både jeg og mannen min tatt imot Jesus som vår frelser og herre.

Mannen som lager disse programmene, var i ferd med å gi opp da dette skjedde. Det var få tilbakemeldinger fra TV-seere i Algerie, og han kjente seg mismodig og trøtt. Vitnesbyrdet fra denne kvinnen satte nytt mot i ham. I dag, flere år senere, er han fremdeles en aktiv TV-produsent og ansvarlig for de samme programmene.

Det har hendt mer enn en gang at også vi i Norea har spurt oss selv om det nytter det vi holder på med. Når årene går, uten tilbakemeldinger fra dem vi ønsker å nå ut til, kan det være krevende å holde motivasjonen oppe. Desto større er gleden over å få en oppmuntrende hilsen fra en radiolytter eller TV-seer. Da kan vi si som Kong Salomo (Ord. 25.25): "Som kaldt vann for en tørstende strupe er gode nyheter fra fremmed land."

Beretningen fra Algerie er slett ikke enestående. Vi får stadig påminnelser om at det er noen der ute som trenger oss. Vi ønsker å være der for kristne som bor bak stengte grenser, og som i mange tilfeller savner fellesskap med andre troende. Gjennom sendingene våre får disse kjenne tilhørighet til Guds verdensvide menighet, og får næring for troen ved at de lærer mer om Bibelen. I tillegg inviterer vi mennesker som ennå ikke kjenner Jesus til å bli kjent med ham. Mange av dem som møter oss gjennom radio, TV og andre medier kjenner ikke Jesus, og mange av dem kjenner heller ikke noen som kjenner ham. De mange der ute som ennå ikke har fått høre om ham som frivillig gav sitt liv, for at alle dem som tror på ham skal få leve, er vår misjonsmark. Målet vårt er at evangeliet om Jesus skal bli forkynt over hele jorden, til et vitnesbyrd for alle folkeslag.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Et arbeid i tro
Det kan virke som en umulig oppgave å bringe evangeliet til mennesker i Nord-Korea, men radiobølger trumfer piggtråd og diktatur.
Les mer
Styrke bak grensene
– Dere holder liv i min tro! Jeg ber for dere og for de mange andre Guds medarbeidere som hjelper meg. Takk! I og holde liv i sin tro.
Les mer
Flukt og menneskehandel
Mange ønsker å flykte fra regimet i Nord-Korea. Noen lykkes, men kommer ut for nye prøvelser.
Les mer
Timoteus-prosjektet
Livet i Nord-Korea er vanskelig og mange forsøker å flykte til naboland for å bygge en ny tilværelse. Det kan bli en lang og vanskelig ventetid...
Les mer
Håp gjennom lufta
Piggtråd og kontroll kan lage store hindringer, men usynlige bølger av håp når inn.
Les mer
Krise i Kina
Mange steder har det vært hetebølge i sommer. I Kina har den vart i 72 dager.
Les mer
1 av 127
Innad i Etiopia finnes det 127 folkegrupper. En av disse heter Afar.
Les mer
Det er noen der ute
En berberkvinne fra Algerie forteller dette til SAT-7, Noreas TV-partner i Midtøsten og Nord-Afrika:
Les mer
Analfabetisme ingen hindring
I Bibelen står det mye om å høre. For mennesker som ikke kan lese og skrive, er dette spesielt viktig.
Les mer
Det begynte med radio i Etiopia
I over 55 år har Noreas partner, Evangeliets Røst, kringkastet evangeliet på radio i Etiopia.
Les mer
Monsieur B.
Når en kjører i Nord Afrika og ser et hus på en slette, kan man noen ganger tenke: hvem skal nå disse menneskene?
Les mer
Et tabuemne brytes ned
Det er lite rom for å snakke om seksualitet og seksualundervisning i Midtøsten og Nord-Afrika. SAT-7 Arabic ønsker gjennom programmet «Snakk...
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding