Gi en gave
Det er noen der ute
Pixabay

Det er noen der ute

En berberkvinne fra Algerie forteller dette til SAT-7, Noreas TV-partner i Midtøsten og Nord-Afrika:

Tekst: Per Birkeli, daglig leder Norea.

– Jeg kom en dag tilfeldigvis over et kristent TV-program. Programlederen siterte et vers fra Bibelen: Kom til meg alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile.

– Jeg ble sint, og snakket i affekt til TV-apparatet: – Jeg er ikke bare trett, sa jeg forarget. – Jeg er allerede så godt som død. I dag vil jeg ta mitt eget liv!

– Straks etter hørte jeg programlederen si: – Bare Gud kan gi deg den freden du søker.

– I samme øyeblikk som jeg hørte disse ordene, ble jeg fylt av en fred som jeg aldri før hadde erfart, forteller kvinnen. – Gud la sine kjærlige armer omkring meg. Før dagen var omme, hadde både jeg og mannen min tatt imot Jesus som vår frelser og herre.

Mannen som lager disse programmene, var i ferd med å gi opp da dette skjedde. Det var få tilbakemeldinger fra TV-seere i Algerie, og han kjente seg mismodig og trøtt. Vitnesbyrdet fra denne kvinnen satte nytt mot i ham. I dag, flere år senere, er han fremdeles en aktiv TV-produsent og ansvarlig for de samme programmene.

Det har hendt mer enn en gang at også vi i Norea har spurt oss selv om det nytter det vi holder på med. Når årene går, uten tilbakemeldinger fra dem vi ønsker å nå ut til, kan det være krevende å holde motivasjonen oppe. Desto større er gleden over å få en oppmuntrende hilsen fra en radiolytter eller TV-seer. Da kan vi si som Kong Salomo (Ord. 25.25): "Som kaldt vann for en tørstende strupe er gode nyheter fra fremmed land."

Beretningen fra Algerie er slett ikke enestående. Vi får stadig påminnelser om at det er noen der ute som trenger oss. Vi ønsker å være der for kristne som bor bak stengte grenser, og som i mange tilfeller savner fellesskap med andre troende. Gjennom sendingene våre får disse kjenne tilhørighet til Guds verdensvide menighet, og får næring for troen ved at de lærer mer om Bibelen. I tillegg inviterer vi mennesker som ennå ikke kjenner Jesus til å bli kjent med ham. Mange av dem som møter oss gjennom radio, TV og andre medier kjenner ikke Jesus, og mange av dem kjenner heller ikke noen som kjenner ham. De mange der ute som ennå ikke har fått høre om ham som frivillig gav sitt liv, for at alle dem som tror på ham skal få leve, er vår misjonsmark. Målet vårt er at evangeliet om Jesus skal bli forkynt over hele jorden, til et vitnesbyrd for alle folkeslag.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Mer enn en profet
Hør denne artikkelen om isolerte kristne av Per Birkeli.
Les mer
En mørk region med et...
Millioner av barn og unge er født under krig og vokst opp med krig. De utgjør mer enn halvparten av befolkningen i Midtøsten og Nord-Afrika og...
Les mer
Oppdrag for 11 menn
Jesu oppdrag til sine disipler er ennå ikke fullført.
Les mer
1000 pr dag
TV-mediet er vanligvis en enveis-kommunikator. SAT-7 ønsker å være noe mer.
Les mer
Monsieur B.
Når man ser et hus på en øde slette i Nord-Afrika, kan man fort tenke: hvem skal nå disse?
Les mer
Bringer håp og forandring
Gjennom Håpets Kvinner-programmene møtte hun Jesus og fikk kraft til å bryte en skadelig tradisjon.
Les mer
Evangeliserer fra rullestolen
Hun opplevde avvisning og mye smerte fordi hun var født som jente og ikke som gutt.
Les mer
Radioprogrammene er som en...
Programmene gir trøst, styrke og en urokkelig tro for lyttere i nød.
Les mer
Norea på bibelcamp
Det nærmer seg ferietid. Hva med en kombinasjon av tilkobling og avkobling?
Les mer
Bønn som bærer
Det er ikke bare solskinn for kvinnene på solskinnsøya Zanzibar, men bønnegruppene gir håp.
Les mer
Fredsarbeid
Midtøsten er en region med mye ufred. Gjennom radioprogram skapes fred i hjertene.
Les mer
Samme utfordringer
Menn over hele verden kjemper med de samme tingene.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding