Gi en gave
Det er noen der ute
Pixabay

Det er noen der ute

En berberkvinne fra Algerie forteller dette til SAT-7, Noreas TV-partner i Midtøsten og Nord-Afrika:

Tekst: Per Birkeli, daglig leder Norea.

– Jeg kom en dag tilfeldigvis over et kristent TV-program. Programlederen siterte et vers fra Bibelen: Kom til meg alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile.

– Jeg ble sint, og snakket i affekt til TV-apparatet: – Jeg er ikke bare trett, sa jeg forarget. – Jeg er allerede så godt som død. I dag vil jeg ta mitt eget liv!

– Straks etter hørte jeg programlederen si: – Bare Gud kan gi deg den freden du søker.

– I samme øyeblikk som jeg hørte disse ordene, ble jeg fylt av en fred som jeg aldri før hadde erfart, forteller kvinnen. – Gud la sine kjærlige armer omkring meg. Før dagen var omme, hadde både jeg og mannen min tatt imot Jesus som vår frelser og herre.

Mannen som lager disse programmene, var i ferd med å gi opp da dette skjedde. Det var få tilbakemeldinger fra TV-seere i Algerie, og han kjente seg mismodig og trøtt. Vitnesbyrdet fra denne kvinnen satte nytt mot i ham. I dag, flere år senere, er han fremdeles en aktiv TV-produsent og ansvarlig for de samme programmene.

Det har hendt mer enn en gang at også vi i Norea har spurt oss selv om det nytter det vi holder på med. Når årene går, uten tilbakemeldinger fra dem vi ønsker å nå ut til, kan det være krevende å holde motivasjonen oppe. Desto større er gleden over å få en oppmuntrende hilsen fra en radiolytter eller TV-seer. Da kan vi si som Kong Salomo (Ord. 25.25): "Som kaldt vann for en tørstende strupe er gode nyheter fra fremmed land."

Beretningen fra Algerie er slett ikke enestående. Vi får stadig påminnelser om at det er noen der ute som trenger oss. Vi ønsker å være der for kristne som bor bak stengte grenser, og som i mange tilfeller savner fellesskap med andre troende. Gjennom sendingene våre får disse kjenne tilhørighet til Guds verdensvide menighet, og får næring for troen ved at de lærer mer om Bibelen. I tillegg inviterer vi mennesker som ennå ikke kjenner Jesus til å bli kjent med ham. Mange av dem som møter oss gjennom radio, TV og andre medier kjenner ikke Jesus, og mange av dem kjenner heller ikke noen som kjenner ham. De mange der ute som ennå ikke har fått høre om ham som frivillig gav sitt liv, for at alle dem som tror på ham skal få leve, er vår misjonsmark. Målet vårt er at evangeliet om Jesus skal bli forkynt over hele jorden, til et vitnesbyrd for alle folkeslag.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Oppmuntring og trøst til...
Etter at Taliban på ny tok makten i Afghanistan sommeren 2021, har frykt og fortvilelse overskygget livet til innbyggerne i landet – ikke minst...
Les mer
Barn er barn over hele verden
Mannen bak aniasjonsserien, Roger Gihlemoen, var søndagsskolelærer i Tanzania. Han merket seg mangelen på gode ressurser.
Les mer
Til dem som ikke kan lese
–Dette kan virkelig bli et nyttig redskap i arbeidet med å fullføre misjonsoppdraget, sier en av Noreas trofaste givere
Les mer
En utrolig reise
Se for deg enkeltmennesker som har fulgt hele Arven etter Adam-serien.
Les mer
Nytt år - forventning og glede
Det er alltid med spenning vi ønsker et nytt år velkommen.
Les mer
Velsignet julehøytid
Gud kom til oss, og igjen skal vi få glede oss over underet.
Les mer
Et slør over øynene
Gud selv har lagt et slør over øynene til det jødiske folk.
Les mer
–Styrke og påfyll i hverdagen
Noreapastoren gir ut andaktsbok
Les mer
Vitnesbyrd på film
Fem messianske jøder forteller hvordan de kom til tro.
Les mer
Bibelens land - unådd?
I landet der Jesus ble født og vandret omkring, er det få som kjenner han.
Les mer
Endelig premiere!
29.nov kl. 21.30 slippes første episode av Arven etter Adam.
Les mer
–Jeg har jo blitt kjent med...
Den somaliske kvinnen fikk to valg da hun som ung student ble en kristen:
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding