Gi en gave
Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Norea/Linda Torkelsen

La de små barn komme

– Jeg har god bibelkunnskap, men jeg har aldri fått noen undervisning om hvordan jeg kan formidle Guds ord til barn og unge. Kurset deres har gitt meg mange praktiske tips, og jeg har lært mye om formidling som kommer til nytte både som sabbatsskolelærer og som mor.

Av Per Birkeli, daglig leder.

Det er mange begrensninger når det gjelder å drive kristen misjon i Israel. Det er imidlertid ikke noe til hinder for at utenlandske organisasjoner støtter arbeid som drives lokalt, og som er rettet mot messianske menigheter i landet. Norea har siden 2017 samarbeidet med Caspari Center i Jerusalem, et ressurssenter som blant annet jobber for å utruste de messianske menighetene i Israel. Sitatet ovenfor stammer fra en av deltakerne på et nettbasert kurs for sabbatsskolelærere som vi i fellesskap har utviklet.

Det som i Norge heter søndagsskole kalles i Israel sabbatsskole. Caspari Center har i en årrekke arrangert kurs for dem som underviser de jødiske barna. Kursene har vært holdt i Netanya, i samarbeid med en lokal messiansk menighet, og folk fra hele landet har reist dit for å delta på undervisningen. Høsten 2019 lanserte Norea og Caspari Center et nettbasert undervisningsopplegg. Nå kan man delta på kurset uten å måtte reise langt av gårde.

Nettkurset ble gjort tilgjengelig fire måneder før Corona-pandemien gjorde det umulig å samles fysisk. Lederen for Caspari Center, Elisabeth Eriksen Levy, er begeistret over at det ble en så perfekt «timing». – Da pandemien kom, hadde vi allerede det nettbaserte kursopplegget klart, sier hun. – Hvis ikke hadde vi vært ganske rådville i møte med denne krisen.

Paulus hadde et sterkt ønske om at jødene, folket han selv tilhørte, skulle ta imot Jesus. Han skriver dette om dem i Romerbrevet kap 10: Jeg ønsker av hjertet og ber til Gud at de må bli frelst. Apostelen skriver at Gud har lagt et slør over øynene til jødene slik at de ikke skal forstå hvem Jesus er, men samtidig røper han at det ikke alltid vil forbli slik. Han forsikrer oss tvert imot om at dette sløret en gang i framtiden vil bli tatt bort.

Stadig flere jøder får i våre dager se at Jesus virkelig er Guds sønn og verdens frelser. Mens vi venter på at Herren skal ta sløret bort fra øynene til det jødiske folket, og at vekkelse for alvor bryter ut blant dem, kan vi få være med på å dele evangeliet om Jesus med jødene ved å styrke de små messianske forsamlingene som allerede finnes.

– La de små barn komme til meg, sa Jesus, – for Guds rike hører slike til. Jeg er takknemlig for muligheten Norea har fått til å legge til rette for at flere jødiske barn skal få høre om Jesus.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Brikkene falt på plass
Av og til ser vi på en forunderlig måte at Gud har gått foran og banet vei.
Les mer
Velkommen til Norea-møte!
Fjerde episode av Arven etter Adam vises i kveld, 6. nov, i Auditoriet på Gimlekollen mediesenter
Les mer
Pionérmisjon
Hva tenker du på når du hører navnet Indonesia? Får du assosiasjoner til hvite strender på Bali, og hinduistiske religionsritualer? Eller ser...
Les mer
– Hvorfor skulle vi ikke våge?
Han er frivillig på en gjenbruksbutikk og har fått mange spennende samtaler om tro med muslimer.
Les mer
Reddet i siste øyeblikk
En kassett med iransk lovsang, ble redningen for en fortvilet norsk-iraner.
Les mer
Nytt Noreablad
"Hjelp til å dele troen" er tittelen på bladet som er på vei til en postkasse nær deg.
Les mer
Svikter vi vårt kall?
Som kristne har vi et kall til å fortelle andre om Jesus. Det gjelder også våre nye landsmenn.
Les mer
De minst nådde finnes også her
I våre nabolag finner vi representanter for folkegrupper som er unådde med evangeliet.
Les mer
Noreakonferansen
Du inviteres til en helg med oppbyggelse, inspirasjon og utrustning.
Les mer
De gode gjerningers evangelium
Han står og ser ut over det som for bare noen timer siden var en moderne by med et yrende folkeliv. Nå ser området ut som en krigssone. Tallrike...
Les mer
Strategisk språk
Arven etter Adam produserer først på swahili. Det snakkes av 50 millioner barn. Deretter er planen at filmserien kan utgis på mange andre språk.
Les mer
Fallet
Tredje episode av Arven etter Adam skildrer konsekvensen av syndefallet.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding