Gi en gave
Zarina fra Sentral-Asia
Zarina fra Sentral-Asia

Zarinas historie

Zarina kommer fra et land i Sentral-Asia. Hun ble kristen som 12-åring. Siden da har hun levd under forfølgelse og press fra både familie og samfunnet rundt.

Hun fikk ikke eie en bibel eller gå på kristne møter. Radioprogrammene som våre givere er med og betaler for, ble hennes kristne brødre og søstre. Mange har møtt Zarina her i Norge. Hun var student her en periode, og var med på Håpets kvinner-weekend på Gautestad i 2018, pluss at hun var med på møter sammen med Marit Veimo og Linda Torkelsen flere steder i Norge. Kjenner du ikke til hennes historie, se videoen med hennes vitnesbyrd her.

Jeg vet mange har fått Zarina lagt på hjertet, og lurer nok på hvordan det går med henne og de andre kristne i dette området. Zarina er nå tilbake til Sentral-Asia, og bor i et naboland. Hun kjenner fortsatt på et press fra familien, og er usikker på framtiden. Be gjerne for henne.
Zarina drømmer om å kunne være med og bruke radio og digitale medier for å nå unge i. Gleden var derfor stor da vi kunne fortelle om henne til våre lokale partnere i området. De lette etter noen som kan jobbe med akkurat dette. Be gjerne om visdom for veien videre her.
Vi vet mange av dere har vært med og be for Sentral-Asia og Zarina de siste par årene. Og det skjer noe! Nylig ble den første menigheten godkjent av myndighetene i Zarinas hjemby. Jeg har selv sett bilder fra åpningsdagen. Rett og slett et Guds mirakel. Norea har også begynt å støtte Håpets kvinner-programmer på hennes morsmål. Det nytter å be!

*Navnet  og landet er hemmeligholdt grunnet personvern. Zarinas historie er her fortalt av Elisabeth Lillebø Sæth.