Gi en gave
Skapt til fellesskap

Skapt til fellesskap

Akkurat nå er det mange av oss her i Norge som opplever hva det vil si å være isolert fra fellesskapet. I Eritrea har de kristne opplevd isolasjon i årevis. Det har kostet.

Av internasjonal prosjektrådgiver Jostein Sæth

I skrivende stund sitter jeg på hjemmekontoret mitt her i Birkenes. Det har gått en uke siden sist jeg var sammen med mine kjære kolleger i Norea. Noen av dem har jeg snakket med på Skype og på telefon, men jeg savner allerede fellesskapet. Sist helg var det også mange av oss som fikk kjenne på hvordan det er å ikke kunne møte menigheten og forsamlingen vår til åndelig fellesskap. Det er trist og vemodig når fellesskapet med ett blir borte. For vi er skapt til fellesskap.

Isolert fra omverden

Tankene mine går tilbake noen uker, til mitt siste besøk i Etiopia. Det var fjerde gangen jeg fikk være med på partnerskapsmøter i hovedstaden Addis Abeba. Men denne gangen var noe annerledes. For denne gangen fikk jeg for første gang møte våre partnere fra Eritrea. Gjennom det siste tiåret har våre eritreiske søsken være isolert fra fellesskapet på grunn av den politiske situasjonen i hjemlandet. De har hatt innreiseforbud til nabolandet Etiopia i nesten tretti år. Men i år kunne de endelig få være med i fellesskapet.

Hvordan vil du beskrive følelsen av å være her, spurte jeg generalsekretær Temesghen Berhane i den lutherske kirken i Eritrea.

- Jeg har ikke ord for å beskrive dette, svarte han. Tydelig beveget.

Deretter beskrev han at det har vært tøffe år for de kristne i hjemlandet. Det tøffeste har vært å være isolert fra det kristne fellesskapet med sine etiopiske søsken, og med andre internasjonale partnere, som Norea.

Men vi har forsøkt å klare oss så godt vi har kunnet. Med Guds hjelp.

Mediemisjon i isolasjonstider

Etter en liten uke i isolasjon her hjemme i Norge, kjenner mange av oss på hvor krevende det er. For vi er skapt til fellesskap.

Derfor ser vi også her hjemme at mediemisjon allerede nå spiller en stor rolle i det å bringe mennesker sammen til åndelig fellesskap gjennom internett, sosiale medier og andre digitale løsninger.

Norea Mediemisjon har særlig fokus nettopp på mennesker som av ulike grunner er isolert og som ofte har liten eller ingen mulighet til fellesskap med sine kristne søsken. Det kan være religiøse, sosiale, politiske eller medisinske årsaker til isolasjonen. I tillegg lever de i land, folkegrupper og områder som regnes som unådde av evangeliet. Mange av dem er selv unådde og søkende. For mange av disse er de kristne programmene Norea og våre partnere produserer den eneste kilde til tro og åndelig vekst.

Dette arbeidet vil vi fortsette med, både i Eritrea og i andre stengte, isolerte og unådde områder over hele verden. For det er millioner av mennesker som i sin hverdag år etter år opplever det samme som vi nå opplever i Norge. La oss fortsette å løfte dem og hverandre i bønn til Gud. Bønn om at vi snart skal få være en del av søskenfellesskapet igjen. For vi er skapt til fellesskap.  

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Gud får ikke fred
Over hele verden, i ulike tidssoner, ber kvinner for og med hverandre.
Les mer
Bønn som bærer
Det er ikke bare solskinn for kvinnene på solskinnsøya Zanzibar, men bønnegruppene gir håp.
Les mer
Elisabeth på Zanzibar
Mange har blitt berørt av historien om Elisabeth
Les mer
Takk, min Jesus!
Ordet takk står igjen som en overskrift etter helgens konferanse i Sandnes
Les mer
SAT-7 PARS med budskap om fred...
Frykt og håpløshet kaster skygger over livene til det afghanske folk. SAT-7 PARS sin afghanske programledere, Shoaib Abadi og Noorullah Noor,...
Les mer
Nytt kontonummer!
Norea har blitt eget AS, og i den forbindelse har vi fått ny gavekonto.
Les mer
Barnekirke på nett
At barn og unge i Midtøsten skal få høre evangeliet, er hovedsaken for TV-kanalen SAT-7 Pars.
Les mer
– Når krisen blir større,...
Forholdene i Afghanistan har forverret seg de siste årene. Samtidig har kristne TV-sendinger økt.
Les mer
Drama og drøm
Han hadde spilt Jesus, han møtte Ham i en drøm og lærte Han å kjenne via TV.
Les mer
Årets juleprogram
For tredje år på rad inviteres du til å bli med på en times TV-sending fra et julepyntet studio.
Les mer
Vanskelig å finne julegaver?
Å gi julegaver er en hyggelig tradisjon, men den kan by på problemer.
Les mer
Moden for innhøsting
-Jeg har nylig kommet tilbake fra India, og hodet mitt er proppfullt av inntrykk.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding