Gi en gave
Programmet Mahourøsten som Mohamad Diomandé er radiopastor for, er så populært at det sendes i reprise i Elfenbenskysten.
Programmet Mahourøsten som Mohamad Diomandé er radiopastor for, er så populært at det sendes i reprise i Elfenbenskysten. Norea

Populære radiosendinger i Elfenbenskysten

Tidligere i år inngikk NLM i Elfenbenskysten, som Norea samarbeider med, en avtale om sendetid hos Radio Bafing. Sendingene er så godt mottatt at de sendes flere ganger i reprise.

Direktør i Radio Bafing, Dosso Falikou, er svært fornøyd med samarbeidet om Mahourøsten.

Folk ringer oss og er forundret over at vi sender et program som forteller at vi kan be til Jesus på mahou.

Mahou-folket er vant til at de kristne peker på fransk. Og i moskeen er det oftest på arabisk. Nå hører de altså Guds ord på sitt eget språk.

–Det gjør dem stolte, og de skjønner at dere bryr seg om dem, mener Falikou.

Knutepunkt

Til byen Touba, som betyr "den store skogen", kommer folk fra hele regionen for å selge varer på den store markedsdagen. Byen er et knutepunkt for handelsvirksomhet i regionen.

–Det er strategisk viktig å nå mennesker i Touba med sendingene våre. Touba er hovedstaden til mahouene. Viktigheten av å bli hørt her, er uvurderlig, sier radiopastor i Mahourøsten, Mohamad Diomandé.

Mahourøsten sendes også fra to andre radiostasjoner i regionen på ulike tidspunkt. I praksis betyr det at Mahoufolket nå kan høre evangeliet på sitt eget språk hver dag hele uken.

Helsesendinger

Radio Bafing har base i Touba by, og drives i stor grad av frivillighet. Direktør Dosso Falikou har ytret ønske om å sende programmene som handler om HIV/AIDS og Ebola, og tilbyr å gjøre dette gratis. Han er glad for å få utvidet programtilbudet vesentlig.

–Vi synes at helsesendingene er veldig gode. Det er fra før lite folkeopplysning på mahou-språket. Mange er også imponert over kvaliteten på radioteateret. Folk lurer på om det virkelig foregår her i vårt lille studio.

Mahourøsten har altså blitt så populær at Radio Bafing sender programmene i reprise flere ganger i uka. Norea og NLM er dermed med på å nå Mahoufolket med Guds ord.

Kilde: Norsk Luthersk Misjonssamband.

Ønsker du å støtte radiomisjon i Elfenbenskysten? Klikk her.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Send oss en melding