Gi en gave
Herren er med oss
Priscilla Du Preez/Unsplash

Herren er med oss

"Sett dere bare ikke opp mot Herren, og vær ikke redde for folket i landet; de er ikke mer enn en brødbit for oss. Deres vern har sviktet dem; men Herren er med oss. Vær derfor ikke redde for dem!" (4. Mos. 14, 9)

Speiderne som Moses hadde sendt inn i Kanaan for å sjekke ut landet de skulle bo i, tok motet og frimodigheten helt fra folket da de avla rapport. Folkene der var mye sterkere og kjempestore, står det (v. 28-33). Så annerledes med Josva som vi hørte i dagens vers! Han fokuserte på den levende Gud som ville hjelpe folket sitt!

I samfunnet vårt i dag er der sterke krefter på gang, som truer mange av frihetene vi har og som utfordrer de bibelske verdiene. Det kan være lett å bli motløs, og motløsheten sprer seg.. La oss heller være som Josva, løfte blikket og spre håp! Vi tjener nemlig en levende Gud (Jer. 32, 27). Han som er i oss, er sterkere enn han som er i verden, står det (1. Joh. 4, 4). La oss jobbe for det gode og aldri gi opp (Gal. 6, 9)! Ja, la oss ta med oss disse ordene i dag, at uansett hvor sterke krefter eller hvor sterk motgang vi møter, så er det ikke mer enn en brødbit for oss. Og hvorfor? For deres vern har sviktet dem, men Herren er med oss!

Av Eli Fuglestad

TFT 623

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding