Gi en gave
De gode gamle grensene
Foto: Gift Habeshaw/Unsplash

De gode gamle grensene

"Han lot alle folkeslag, som stammer fra ett menneske, bo over hele jorden, og han satte faste tider for dem og bestemte grensene for deres områder." (Apg. 17, 26).

Det er ikke noe nytt at Gud setter grenser. Egentlig handler hele skapelsesfortellingen om det. Han skilte lyset fra mørket, Han skilte vannet som var over hvelvingen fra det som var under, og Han skilte vannet i fra land. Han skilte dag i fra natt og hverdag fra høytid. Planter og dyr fikk også skillelinjer, "hvert etter sitt slag", står det. Ja, også mellom menneskene satte Han skille, mann og kvinne (1. Mos. 1). Jesus fulgte opp med å sette flere skiller, kan vi lese (Matt. 10, 35).

Slik vi ikke skal skille det Gud har sammenføyd, som det står, skal vi heller ikke sammenblande det Gud har skilt (Mark. 10, 5-9). Bibelen har flere advarsler mot å flytte gamle grensessteiner (Job 24, 2; Ord. 22, 28; Hos. 5, 10). Da Gud satte skillene i utgangspunktet, så Han at det var godt eller overmåte godt, står det. Og det nevnes hele 7 ganger! Han gjorde det for at vi skulle søke Han, og Han er sentrum av alt (Apg. 17, 27)! Så kan vi ta med oss disse ordene i dag og grunne litt på dette med de grensene som Gud satte og de skillene som Han satte, som Han så var overmåte godt. Og så kan vi få hvile i det!

Av Eli Fuglestad. 

TFT 618. 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding