Gi en gave
Det nye hjertet
Unsplash/Aaron Burden

Det nye hjertet

"Hjertet er mer fullt av svik enn noe annet, det kan ikke leges. Hvem skjønner seg på det? Jeg, Herren, er den som gransker hjerter og prøver nyrer" (Jer. 17, 9-10).

En engelsk oversettelse sier at hjertet er ytterst perverst, korrupt og alvorlig, dødelig sykt. Det forklarer hvor mye av ondskapen og perversiteten i verden kommer fra! Da blir det også svært betenkelig at det i vår tid, handler om å lete nettopp i sitt eget hjerte for å finne ut hvem vi er og hvordan vi kan få et lykkelig liv. Hjertet er svikefullt! Verset sier også at ingen av oss kan virkelig forstå dypet av ondskap som finnes i oss selv. Men Gud kan, Han som kjenner oss fullt ut, sier Bibelen (1. Kor. 13, 12).

Så godt at Han gransker oss! Vi trenger også at Han gir oss et nytt hjerte, siden vårt er uhelbredelig sykt (Esek. 36, 26). Og det nye hjertet, det er verdt å ta vare på, som det står i Bibelen (Ord. 4, 23)! Fra det strømmer livet fram, og det er det livet som Jesus gir (Joh. 7, 38). Så skal vi ikke frykte når Herren granske hjertene våre, men vi skal takke for det, for det er der håpet vårt ligger, og løsningen ligger!

Av Eli Fuglestad

TFT 621

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding