Gi en gave
Tillit midt i all forvirring
Priscilla Du Preez/Unsplash

Tillit midt i all forvirring

"Jesus svarte: "Det jeg gjør, forstår du ikke nå, men du skal forstå det siden."." Joh. 13, 7

Er dette noe du kjenner deg igjen i? Noe skjedde, og så skjønner du ingenting og sitter forvirra tilbake. Skulle ikke Jesus hjelpe? Hvorfor slik? Hvorfor meg? Det er vondt når sorg og fortvilelse river i oss, og vi forstår bare ikke! Jesus hadde ikke til hensikt å lure Peter; løftet var at han skulle forstå seinere. Peter valgte å stole på Jesus og overgi seg helt til Ham (v. 9). Det er et steg i tro. 

Det kan vi også gjøre. Kanskje må vi vente til Himmelen før vi får svar, kanskje ei uke, kanskje 10 år. Det er tøft, men vi kan få hvile i at Jesus vet hva Han gjør. Han har både vårt eget beste i tankene og en større hensikt med alt Han gjør. Selv når vi ikke forstår. Selv når vi er forvirra. Våre tanker og planer kan være gode, men Guds tanker og planer er uansett mye høyere (Jes. 55, 9). Og alt HAN gjør, er overmåte godt (1. Mos. 1, 31). La oss våge å stole på dette i dag, at når vi er forvirret, når vi ikke forstår, så har Jesus fremdeles kontrollen. Og så kan det være at lenger der framme, så vil vi også forstå og være enige i at det var godt!

Av Eli Fuglestad

TFT578

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding