Gi en gave

Etiopia

DRAMASERIEN "THE LOUD VOICE"

Målgruppe: Afar-folket

Partner: Frelsens Røst / Yemisrach Dimts

Prosjektperiode: 2021-2025

Årlig støtte: 190 000 kroner

 

Dette prosjektet er en viktig prioritering i Noreas endrede strategi i Etiopia. Afar-folket ansees som en av de aller minst nådde folkegruppene på Afrikas Horn, og befinner seg ikke bare i Etiopia, men også i Djibouti og Eritrea. I tillegg viderefører dette prosjektet viktige elementer i ett av de mest vellykkede prosjektene vi har hatt i Etiopia, nemlig Healing Voice. Dette er en dramatisert radioserie som på bibelsk grunnlag adresserer det som kalles HTPs (Harmful Traditional Parctices), slik som kvinnelig omskjæring, barneekteskap etc. Prosjektet har med andre ord betydelige innslag av sosiale elementer i tillegg til det evangeliserende. Dette har vært en stor suksess i det prosjektet vi har hatt blant Ari-folket i Sør-Etiopia, og vi er glade for at vi kan videreutvikle og tilpasse dette til Afar-folket. Vår lokale partner vil selv utarbeide manus og kontekstualisere dette til lokale forhold. I serien tas kvinners lidelser på alvor. Man får frem at det er hjelp å få, men viktigst av alt: de blir fortalt at de er elsket av Jesus. Serien distribueres via små mediespillere og andre digitale løsninger som er enkle å bruke og lette å lytte til i skjul.

 

Her kan du lytte til Misjonspuls om Noreas nysatsning i Etiopia:

 

 
Anita Aardalsbakke forteller her om sin reise til Etiopia for å se resultatet av Healing Voice
Fra en soldat i Etiopia:
Vi er langt fra hverandre, men jeg føler likevel at dere er min lokale menighet.
Fra en soldat i Etiopia:
Fra en soldat i Etiopia:
Vi er langt fra hverandre, men jeg føler likevel at dere er min lokale menighet.

Kjære dere som produserer Håpets kvinner. Vi er langt fra hverandre, men likevel føler jeg at dere er min lokale menighet. Jeg hører alltid på programmene deres på lørdagskveldene. Jeg jobber i hæren, og har ingen mulighet til å gå i en kirke eller ha et kristent fellesskap. Det er faktisk kun gjennom programmene deres at jeg kan få påfyll til mitt kristenliv. Vær snill og be for meg at jeg skal være sterk i troen, og send meg en Bibel. Må Gud velsigne dere.

Aktuelt fra prosjektet
Analfabetisme ingen hindring
I Bibelen står det mye om å høre. For mennesker som ikke kan lese og skrive, er dette spesielt viktig.
Les mer
Det begynte med radio i Etiopia
I over 55 år har Noreas partner, Evangeliets Røst, kringkastet evangeliet på radio i Etiopia.
Les mer
Fra frykt til frihet
Det gjorde dypt inntrykk. En etter en hadde folk fra ulike regioner i Etiopia reist seg. Så kom turen til noen av de muslimske språkgruppene....
Les mer
Stengte dører ingen hindring
– Hvor lenge er det siden dere fikk høre om Jesus i ditt land? – Noen hundre år, svarte misjonæren. Afrikaneren så på ham med undring i...
Les mer
– Dødens stemme ble brutt
– Vi kom til en landsby og skulle undervise ved hjelp av Healing Voice-programmet. Der fikk vi høre om en kvinne som hadde fødselsskaden fistula.
Les mer
– Healing Voice forandret...
– I lang tid aksepterte vi ødeleggende tradisjoner som riktige for oss. Men vi led.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding