Gi en gave
Stengte dører ingen hindring

Stengte dører ingen hindring

– Hvor lenge er det siden dere fikk høre om Jesus i ditt land? – Noen hundre år, svarte misjonæren. Afrikaneren så på ham med undring i blikket: – Hvorfor gikk det da så lang tid før min folkegruppe fikk høre om Jesus?

Av Per Birkeli, daglig leder Norea Mediemisjon

Misjonæren underviste en flokk afrikanere. En av dem som var synlig berørt av budskapet ba etter møtet om å få snakke med misjonæren. – Avgudene har ikke gitt meg fred i hjertet, sa han. – Nå forstår jeg at Jesus kan gi meg det jeg lengter etter. Fra nå av vil jeg tro på ham. Men hvor lenge er det siden dere fikk høre om Jesus i ditt land? – Noen hundre år, svarte misjonæren. Afrikaneren så på ham med undring i blikket: – Hvorfor gikk det da så lang tid før min folkegruppe fikk høre om Jesus?

Afar-folket i Øst-Afrika er en av mange etniske grupper der evangeliet om Jesus fortsatt er ukjent for de fleste. Den muslimske folkegruppen, som teller 2,5 millioner mennesker, holder til i grenseområdet mellom Etiopia, Djibouti og Eritrea. Dette er et karrig område som tidvis rammes av både tørke og hungersnød. Skadelige lokale tradisjoner legger i tillegg ekstra byrder på kvinnene. 9 av 10 jenter blir omskåret som barn, og mange giftes bort allerede i 10-12 års-alderen.

Det har vært gjort forsøk på å nå Afar-folket med evangeliet, men så langt har kun en liten håndfull av dem tatt imot Jesus. Folkegruppen er fiendtlig innstilt til kristen misjon, og misjonærer er slett ikke velkomne til å bosette seg i området der de holder til. Skal vi da slå oss til ro med at oppdraget ble for vanskelig, og heller satse på etniske grupper som er vennligere innstilt overfor kristen tro? Nei, selvsagt skal vi ikke det. Jesu befaling om å gjøre alle folkeslag til disipler omfatter også de etniske gruppene som forsøker å stenge ham ute. Som kristne kan vi ikke slå oss til ro med at enkelte oppdrag er for vanskelige. Julens budskap skal forkynnes over HELE jorden, til et vitnesbyrd for ALLE folkeslag.

Jesus gav sitt liv for deg, for meg – og for Afar-folket. Også de er omfattet av misjonsbefalingen. Norea Mediemisjon vil nå i samarbeid med vår partner i Etiopia forsøke å bringe evangeliet om Jesus til dem gjennom en dramaserie på deres eget språk. Spennende hørespill, basert på aktuelle tema som de kjenner seg igjen i, vil bli distribuert via små mediespillere som er enkle å bruke og lette å lytte til ubemerket. Du kan lese mer om dette her.

Misjonsoppdraget er ikke fullført før alle folkeslag er nådd. Vi i Norea setter vår ære i å forkynne evangeliet om Jesus der hvor få eller ingen kjenner ham fra før. Via radio, TV og andre medier bringer vi de gode nyhetene til mennesker i områder der «vanlige» misjonærer ikke så lett når inn. Når døren er stengt, flyr vi inn gjennom vinduet.  Forbønn og gaver fra misjonsvenner sikrer at vi også i tiden som kommer vil være «på vingene».

Gi din gave på VIPPS# 577030 eller til kontonr 3000.42.74640 om du ønsker å støtte dette prosjektet. En mediespiller koster rundt 300 kroner.

 

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Send oss en melding