Gi en gave
Fra frykt til frihet

Fra frykt til frihet

Det gjorde dypt inntrykk. En etter en hadde folk fra ulike regioner i Etiopia reist seg. Så kom turen til noen av de muslimske språkgruppene. Også her reiste det seg noen få sjeler. I vakre og fargerike kjoler. Men med slør foran ansiktet.

Av Jostein Sæth

-De har slør fordi de ikke ønsker å vise ansiktet, forteller Hirut til den store forsamlingen. Hun er koordinator for kvinnearbeidet i Etiopia.  

Frykten bak sløret

Selv ikke her føler de seg trygge. Her blant kristne brødre og søstre. For kanskje er det en som gjenkjenner dem og kan si det videre til noen som ikke bør vite… Likevel har de kommet. 

Dette minnet fra et par år tilbake blir ekstra sterkt akkurat nå når vi går inn i 2021. For en av de muslimske folkegruppene som beskrives her er Afar. Nå blir Afar Norea sin nye satsing i vårt arbeid for å nå unådde folkegrupper i Etiopia.

Politisk uro

I et Etiopia der de politiske spenningene er sterke, er mange nå svært spente på hva som vil skje i maktkampen mellom den sittende regjeringen og ulike politiske fraksjoner. Flere av disse fraksjonene er knyttet opp mot de største etniske gruppene. Vil statsministeren lykkes med sitt politiske prosjekt eller blir hele landet kastet ut i en større konflikt? Blir det en intern etiopisk storkonflikt vil det få store konsekvenser for hele befolkningen. Det vil også kunne berøre kirkene og deres mulighet til å gjøre Jesus kjent i sitt eget land.

Bønn for Etiopia

Vi ber om stabilitet og fred for en befolkning som vet så alt for godt hva krig, ufred og nød innebærer. Vi ber om at sivilbefolkningen skal skjermes. Vi ber om at fredsavtalen mellom Etiopia og Eritrea ikke skal settes i spill på grunn av det som nå skjer. Vi ber i Jesu navn.

Nytt prosjekt i Etiopia

Fra frykt til frihet

Afar er en av de mindre folkegruppene i Etiopia, marginalisert både økonomisk og kulturelt. De har liten påvirkning på den politiske situasjonen. Det finnes bare en håndfull kristne, og de lever under svært vanskelige kår. Vi drømmer om en forandring. Kanskje kan vi gjennom vårt prosjekt være med og bidra til en endring på dette de neste årene? Kanskje kan vi om fem år melde om at nå er det å være Afar og kristen slett ikke så uvanlig lenger? Kanskje kan vi fortelle at den kristne dramaserien vi skal produsere har åpnet nye dører for Afar-folket?  De neste årene blir Guds Ord sådd på en ny måte til afarene.  Vi går sammen med dyktige nasjonale partnere og andre som deler kallet til å nå Afar-folket.  Og ikke minst går vi sammen med norske støttespillere som løfter i bønn og givertjeneste. Da kan store ting skje for folkegrupper som vandrer i åndelig mørke. Vi ber om at Lyset skal få skinne og at afarene skal ta imot det.

Da vil de fortsatt danse i sine vakre og fargerike kjoler på neste jubileumsfest. Kanskje vil de også våge å ta av seg sløret, slik at vi kan få se smilet i ansiktene. Smilet og gleden over å være et Guds barn og en del av Guds familie på jord.

 

 

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Frelse gjennom et åpent vindu
Hun var landsbyens trollkvinne. En dag dukket hun opp i den lokale kirka.
Les mer
Pastor "på boks"
De lever under krevende forhold. Likevel er det kirkevekst. Hvordan er det mulig?
Les mer
Stemmen i mediespilleren
Han gikk fra å være en ung, ivrig hinduist til å bli R-folkets bibellærer.
Les mer
Evangeliet rett i øret
India er verdens mest folkerike land. Landet topper også lista over antall unådde folkegrupper.
Les mer
God påske!
Synden er sonet, gjelden betalt og døden beseiret.
Les mer
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding