Gi en gave
Bønn for asia

Bønn for asia

Kjære bønnevenn! Jeg har lyst til å dele et par vers fra Hebreerene med deg i dag: "Siden barna er av kjøtt og blod, måtte også han fullt ut bli som dem. Slik skulle han ved sin død gjøre ende på ham som har dødens makt, det er djevelen, og befri dem som av frykt for døden var i slaveri gjennom hele livet". (Hebr 2, 14-15).

Teksten forteller at Jesus kom for å befri oss fra slaveriet frykten for døden gir. Jeg har på en måte tenkt på dette verset som noe som gjelder de som ikke kjenner Jesus. Jeg frykter jo på en måte ikke døden. Jeg vet jo hvor jeg kommer, liksom.. men jammen frykter jeg. Jeg kan kjenne på menneskefrykt, frykt for fremtida, frykt for sykdom, lidelse... Denne morgenen da jeg satt med kaffen i hånda og Hebreerbrevet oppslått, lyste disse ordene mot meg. Han kom for å sette meg fri! Jeg kan legge frykten min på Jesus. Jeg kan i tillit be om beskyttelse og be om at HAN hjelper. For han vet hvordan det er å være menneske! Det hadde jeg lyst til å dele med deg, kjære bønnevenn. 

Nå når vi går inn i de lyse vårmånedene skal vi be for Asia. Koordinator for Sørøst-Asia, Paulina, skriver dette om utfordringene i Asia når det gjelder utdannelse: «Når en kvinne blir utdannet, nyter den neste generasjonen fordelene. En velutdannet kvinne har mulighet til å være en bedre mor, ta beslutninger, øke familiens levestandard, skape arbeidsplasser og endre samfunnet. Enhver kvinne har rett til utdanning. Dessverre mangler millioner av kvinner i Asia denne muligheten på grunn av fattigdom, sosialt stigma, diskriminering eller mangel på ressurser.

I Sør-Asia og Sørøst-Asia står jenter og kvinner overfor særlige utfordringer. Mange er i fare for å bli trakassert, angrepet, bortført eller til og med drept mens de reiser til skolen, og de er ikke trygge inne på skolen. Dette fører til at mange jenter slutter på skolen når de nærmer seg puberteten. I tillegg mangler mange kvinner ferdigheter, kan ikke lese eller skrive, og lever under fattigdomsgrensen. De må jobbe for å forsørge familien sin, men har begrensede yrkesmuligheter og lav lønn.

Gjennom Håpets kvinner-programmet kan kvinner som er omgitt av håpløshet, frykt og fattigdom, lære måter å overvinne disse barrierene på i Jesus Kristus. Programmet tilbyr yrkesopplæring, lese- og skrivekurs, bevisstgjøring om helsestell og rådgivningstjenester, som gir kvinner muligheten til å ta informerte beslutninger for seg selv og familien sin. I Nordøst-Asia, hvor kvinner har bedre utdanningsmuligheter, fokuserer programmet på å hjelpe kvinner med å leve i harmoni med Guds vilje og oppmuntre dem til å omfavne Guds gode vilje for ekteskap og familie».

Vær med og be om at med hjelp av Håpets kvinner kan kvinner i Asia overvinne utfordringene og skape en bedre fremtid for seg selv, sine familier og samfunn. Be om at mange må komme til tro på Jesus gjennom programmene, og at deres tro vokser seg sterkere for hver dag som går. Norea Mediemisjon er engasjert i Håpets Kvinner-arbeidet i Japan. Takk for at du er med i bønn. Du finner også de daglige bønnene på Norea-appen Mediemisjon, samt på Norea Håpets Kvinners Facebook-gruppe

 Må Gud velsigne deg

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding