Gi en gave
Bønn som bærer

Bønn som bærer

Hva er det du trenger for å få en god og meningsfull dag? Kanskje trygghet, glede og fellesskap er noen stikkord?
Jeg var så heldig at jeg fikk være med i gruppa på 14 damer som dro av sted til Zanzibar nå i høst. Der ble vi kjent med kvinner som knyttes sammen gjennom arbeidet til Trans World Radio, med radioprogrammet Håpets Kvinner og bønnekalenderen. Her fikk vi se at fellesskapet og bønnen bærer, og gir glede. Gleden i Herren var deres styrke.

Denne solskinnsøya Zanzibar, som ligger på østkysten av Afrika, byr ikke bare på solskinn for dem som bor der. En stor del av befolkningen lever i dyp fattigdom. Det fører til krevende hverdager, og flere av kvinnene kunne vitne om de var forlatt av sine menn, noen hadde ikke et sted å bo og de opplevde vold og misbruk. Men når de kommer sammen i bønnegrupper, støtter de hverandre. De deler sine egne historier, og sammen løfter de situasjonen opp og fram for Jesus. Og så synger de. Og så danser de. Midt i lidelsen lyder lovsangen!

Det som overrasket oss norske var hvor aktivt kvinnene bruker bønnekalenderen til Håpets Kvinner. Der leser de om kvinner i andre land, som også har utfordringer i livet, og de føler seg som verdifulle medlemmer av det verdensvide bønnenettverket. En av talerne sa at gjennom bønnekalenderen får Gud ikke fred. Hvert minutt hele døgnet er det noen som banker på Herrens dør for å legge fram den sammen bønnen.

Bli med i dette bønnefellesskapet du, også! Kanskje Gud kaller nettopp deg til å invitere noen av dine venner til å samles rundt bønnekalenderen? Det er både lærerikt og løfterikt og være med i dette bønnefellesskapet som kan forvandle liv fra lidelse til lovsang.

Ps. Print gjerne ut bønnekalenderen, bruk den selv og del den ut til noen du tror kan tenke seg å være med i forbønnstjenesten

Hilsen fra Marit Arnesen Veimo
ambassadør for Håpets Kvinner

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding