Gi en gave
Invester aksjene dine lurt
Pixabay/CCL

Invester aksjene dine lurt

Ikke putt det du mener er verdifullt inn i en verden som en dag vil gå konkurs. Tenk langsiktig. Invester for evigheten og himmelen.
Svein Anton Hansen, publ. 12.august-22

Aksjeinvestering, det er ikke noe for den likegyldige eller den som tenker kortsiktig. Men du trenger ikke være finansmann om du har tenkt å putte noen av pengene dine i aksjer. Også vanlige amatører, som de fleste av oss er, kan investere i slike verdipapirer. Men, det finnes noen råd du bør følge, hvis du ikke skal sitte igjen med tapt kapital. Kanskje er følgende råd det viktigste: Sett deg klare mål for aksjesparingen din - tenk langsiktig! Kortsiktig sparing for å få rask gevinst, lønner seg sjelden. På kort sikt kan nemlig aksjekursene svinge kraftig. Derfor passer aksjer best for langsiktig sparing.

Et annet godt råd er å ikke investere i selskaper du har mistanke om kommer til å gå konkurs. Akkurat det rådet skjønner selv den mest enøyde og naive amatør. Men, faktisk og dessverre er det nettopp slik mange tenker og oppfører seg når det gjelder aksjeinvestering i overført betydning. Tenk at livet ditt og de livsverdier du har er som aksjer. Hvor investerer du livet ditt? Det kan virke som om mange tror at de kommer til å leve evig på denne jord. Tid, penger og krefter investeres i ting og tang vi likevel en dag må gi fra oss, etterlate til andre når vi legges i grav. I tillegg sier Bibelen at Verden AS en dag vil gå konkurs.

«For verden går til grunne med alt sitt begjær, men den som gjør Guds vilje, består til evig tid.» (1.Johannes 2,17).

Guds Ord forutsier altså at jorden, verden, den virkelighet vi lever og beveger oss i ikke er et fornuftig langsiktig investeringsobjekt. Putt derfor ikke det du mener er verdifullt inn i en verden som en dag vil gå konkurs. Tenk langsiktig. Invester for evigheten og himmelen. Da gjør du Guds vilje, og da vil du og ditt livsverk bestå til evig tid.

TRV 141

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding