Gi en gave
Menighetens smertepunkter
Pixabay/CCL

Menighetens smertepunkter

Menighetens smertepunkter forteller oss hva som fungerer dårlig. Det skal gjøre vondt når vi når så få ikke-kristne med evangeliet.
Svein Anton Hansen, publ. 26.sept. -22

Det ble noen besøk hos fysioterapeuten og kiropraktoren. Vonde punkter på kroppen måtte bearbeides. Da de trykket på ryggen min, fant de noen ømme punkter som kalles «triggerpunkter». En stiv skulder eller en ond rygg kan skyldes at blodgjennomstrømningen har blitt dårlig. Et smertepunkt oppstår.
Et fysikalsk institutt skriver følgende på sin hjemmeside:
«Et triggerpunkt er et hyperirritabelt punkt i en muskel, som kan gi stråling en annen plass på kroppen. Aktive triggerpunkter gir smerte og smerteutstråling. Aktive triggerpunkt ses på som kroppens alarmsystem, som gir beskjed når noe ikke er som det skal. Et triggerpunkt vil alltid være ømt om man trykker på det.»

Etter et besøk hos fysioterapeuten, ble jeg gående å tenke på dette med smertepunkter på kroppen, på kirken, Jesu kropp. Hvilke smertepunkter opplever mange menigheter og bedehus? Følgende punkter tror jeg er felles for de fleste kirker:

- at vi ikke når flere ikke-kristne.
- at vi ser så få omvendelser.
- at vi skulle sett mer av og flere av nådegavene i funksjon.
- at frimodigheten til å vitne og dele troen er så lav hos en del av oss.
- at bønnemøtene prioriteres av så få.
- at frivillighets-potensialet ikke er og blir fullt utnyttet og brukt.
- at noen blir mindre og se uten at de blir savnet eller kontaktet.

Det fysikalske instituttet skrev at: «Aktive triggerpunkt ses på som kroppens alarmsystem, som gir beskjed når noe ikke er som det skal.» Menighetens smertepunkter forteller oss hva som fungerer dårlig. Det skal gjøre vondt når vi når så få ikke-kristne med evangeliet.

Paulus uttrykker «smertepunktene» på følgende måte: «Mine barn, som jeg igjen må føde med smerte, inntil Kristus vinner skikkelse i dere!» (Gal.4,19)

Et triggerpunkt vil alltid være ømt om man trykker på det. Og samtidig, triggerpunktet opphører å være smertepunkt når vi har blitt bevisst problemet, adressert det og fått med menigheten på å løse det. Jo mer Kristus vinner skikkelse i oss, i større grad vil smertepunktene forsvinne.

TRV 150

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding