Gi en gave
Hjelp mot skammelige lyster
Priscilla Du Preez/Unsplash

Hjelp mot skammelige lyster

"Ja, vern din tjener mot skammelige synder, så de ikke får makt over meg. Da kan jeg være hel i min ferd, frikjent for store overtredelser." (Sal. 19, 14)

Dette skrev David for cirka 3000 år siden. Nå i vår tid er det fort å tenke på skammelige synder som porno. Mange kristne strever med det, både menn og kvinner, gutter og jenter. Det er sørgelig, og det er så ødeleggende.. Men skammelige synder kan være så mangt. Det handler om det som er frekt, blasfemisk, upassende. Ordet er brukt blant annet i 2. Krønikerne 26, og da oversatt som troløs (v. 18).

Bønna er at skammelige synder ikke skal få makt over oss. I Salme 119 pekes det på en løsning (v. 133). Guds Ord, som er Bibelen og Jesus, kan hjelpe oss. Både fordi det forkynner tilgivelse for den som bekjenner syndene (1. Joh. 1, 9), og at det ikke er fordømmelse for den som er i Kristus (Rom. 8, 1). Men ved å leve tett sammen med Jesus, blir vi beskytta og frikjent. Som det står: "I ham har vi forløsningen som ble vunnet ved hans blod, tilgivelse for syndene." (Ef. 1, 7)! Så kan det være ei bønn også for oss i dag, at synd ikke får makt over oss, men vi kan være tilgitte, frie og rene, himmelen verdig – i Jesus!

av Eli Fuglestad

TFT418

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding