Gi en gave
Ransaket og sett
Foto: Gift Habeshaw/Unsplash

Ransaket og sett

"Herre, du ransaker meg og du vet - du vet om jeg sitter eller står, på lang avstand kjenner du mine tanker." Salmene 139, 1-2

Dette er et vers som både kan gi trygghet og skape vonde følelser. Ransaket og overvåket - det er ikke positivt ladede ord. Men Guds hensikt er god! Hebreerbrevet minner oss om at Herren oppdrar oss som sine barn. Det er en god ting. Ellers ville vi jo vært som barn uten en far (12, 4-8). Det hele er forebyggende. Paulus sier: "Når vi dømmes av Herren, blir vi refset, for at vi ikke skal bli fordømt sammen med verden" (1. Kor. 11, 32). Gud vurderer oss altså her i tiden, for at vi ikke skal bli dømt på dommens dag (1. Pet. 4, 17).

Men det er ikke bare derfor. Når Han oppdrar oss, fører det til fred og rettferd hos oss, sier Bibelen (Hebr. 12, 11). Ja takk, sier jeg. Jeg vet det kan smerte i øyeblikket, men jeg vil jo likevel ikke være foruten frukten av det. Så blir det trygt, da, at Gud vet alt. Han elsker meg jo (Joh. 3, 16)! Og jeg ønsker at du også må få kjenne i dag, at det er trygt og godt at Gud følger med deg og vet alt om deg.

av Eli Fuglestad

TFT328

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding