Gi en gave
GN 12: Hvordan kan en konvertitt være "salt og lys"?

GN 12: Hvordan kan en konvertitt være "salt og lys"?

Et av de viktigste spørsmålene vi må hjelpe konvertittene med, er hvordan de kan fortsette å være salt og lys i sine nærmiljø også etter at de har blitt Jesu etterfølgere.

Mange av dem tror de må gi avkall på sin kultur og sine særpreg, og konvertere fra den muslimske kulturelle leiren til den kristen kulturelle leiren. Men stemmer det? For mange blir dette «kulturelle skiftet» så krevende at de faller fra sin nye tro. Forskning viser at dette gjelder opptil 80 % av konvertittene. Panelet vårt har alle tre ikke-norsk bakgrunn, selv om to av dem er gift med nordmenn og bosatt i Norge. Derfor har de ekstra gode forutsetninger for å se på oss nordmenn med et blikk utenfra.

Hovedgjest i denne serien er islamforsker, teolog og direktør Martin Accad ved Arab Baptist Theological Seminary i Beirut i Libanon. Han har vært på besøk som foredragsholder her i Norge flere ganger, blant annet i regi av Stefanusalliansen og Norme. Dette er den siste av fire episoder.

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Send oss en melding