Gi en gave
Eritrea

Eritrea

Målgruppe: Tigrinya og Tigre

Folketall: ca. 3,8 millioner

Partner: TWR og Evangelical Lutheran Church of Eritrea (ELCE)

Prosjektperiode: 2023-2025

Årlig støtte: 50 000 kroner

 

Eritrea har i dag rundt 3,8 millioner innbyggere. Landet ligger på Afrikas Horn, og grenser til Etiopia i sør, Sudan i vest og Djibouti i øst. Landet har de siste 30 årene vært i konflikt med Etiopia, og grensene mellom de to landene har i lange perioder vært stengt. I 2018 gjorde en ny fredsavtale mellom Etiopia og Eritrea at grensene ble åpnet, og mange eritreere kunne for første gang besøke venner og slektninger i nabolandet.

Eritrea blir av noen beskrevet som Afrikas Nord-Korea på grunn av landets politiske situasjon. Forholdene for de kristne i landet er også svært vanskelig, og Eritrea ligger svært høyt på listen over de landene som er verst når det gjelder kristen forfølgelse.

Eritrea har fire godkjente trossamfunn: Islam, Den katolske kirke, Den ortodokse kirke og Den evangelisk-lutherske kirke. Norea har gjennom flere tiår hatt et nært samarbeid med ELCE (den lutherske kirken), som er landets eneste godkjente evangeliske kirkesamfunn. Vi støtter kristne radioprogrammer på språkene tigrinya og tigre.

Under kan du høre Misjonspuls om Eritrea.

 

 

Bønn for Eritrea: 

Gode Far, vi ber deg for Eritrea, hvor hverdagen for kristne er svært krevende. Vi ber om at de kristne radiosendingene blir til velsignelse for mange mennesker. Må du, Herre, bevare dine sønner og døtre i Eritrea, og bruke programmene til å gi dem oppmuntring og trøst. 

 

Lærte om bønn via radioen
- Jeg var desperat. Jeg lengtet etter å merke Gud i livet mitt, samtidig som jeg hadde mistet gnisten til å be.
Lærte om bønn via radioen
Lærte om bønn via radioen
- Jeg var desperat. Jeg lengtet etter å merke Gud i livet mitt, samtidig som jeg hadde mistet gnisten til å be.

– Jeg følte at Gud ikke hørte bønnene mine, og at troen og håpet mitt forsvant.  Jeg hadde ingen å dele dette med heller, for det er ikke mange her  som tror på Bibelens Gud her jeg bor. Men midt i en slik vanskelig situasjon kommer Guds hjelp på ulike måter.

Han kaller tilbake sine barn, og plasserer dem der de skal være. Gud kalte meg tilbake på bønnens vei gjennom radioen. Jeg fikk høre om Guds plan for mitt liv gjennom enkle radioprogram, i en tid hvor jeg verken leste Bibelen eller ba. Hver gang jeg hørte på radioen, lærte jeg noe nytt om bønn. Jeg forstod mer av hvor viktig bønn er.

Likevel begynte jeg å undre på hvorfor mine tidligere bønner ikke hadde blitt hørt. Da ble jeg minnet på om at jeg burde holdt meg nær Gud i stedet for å snu ryggen til Ham. Gud har nok forestilt seg at slike tunge perioder ikke er tomme og uten frukt. Tvert imot kan man bli velsignet. Jeg er så takknemlig for at Gud brukte radio for å vise meg at Han ser meg, han kjenner meg, og at han har gode tanker for meg (Mann fra Eritrea).

Norea er gjennom Evangeliets Røst engasjert i kristne radiosendinger i Eritrea. Sendingene gir mennesker indre fred og håp i Jesus. Vær gjerne med og be for arbeidet, eller gi en gave.

Aktuelt fra prosjektet
Lærte om bønn via radioen
- Jeg var desperat. Jeg lengtet etter å merke Gud i livet mitt, samtidig som jeg hadde mistet gnisten til å be.
Les mer
Vitnesbyrd fra Eritrea:
–Vi er 16 blinde ungdommer. Vi er blinde, og vi hører på kristne radiosendinger.
Les mer
Guds hjelp i desperasjonen
En radiolytter i Eritrea forteller at hun gjennom kristne radiosendinger fant tilbake til sin tro, i en periode av livet der hun var svært motløs...
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding