Gi en gave
Eritrea

Eritrea

Målgruppe: Tigrinya og Tigre

Folketall: ca. 3,3 millioner og ca. 2 millioner

Status: 4,5 % og 0,06 % evangeliske kristne

Partner: TWR og Evangelical Lutheran Church of Eritrea (ELCE)

Årlig støtte: 120 000 kroner

 

Eritrea har i dag rundt 6 millioner innbyggere. Landet ligger på Afrikas Horn, og grenser til Etiopia i sør, Sudan i vest og Djibouti i øst. Landet har de siste 30 årene vært i konflikt med Etiopia, og grensene mellom de to landene har i lange perioder vært stengt. I 2018 gjorde en ny fredsavtale mellom Etiopia og Eritrea at grensene ble åpnet, og mange eritreere kunne for første gang besøke venner og slektninger i nabolandet.

Eritrea blir av noen beskrevet som Afrikas Nord-Korea på grunn av landets politiske situasjon. Forholdene for de kristne i landet er også svært vanskelig, og Eritrea ligger svært høyt på listen over de landene som er verst når det gjelder kristen forfølgelse.

Eritrea har fire godkjente trossamfunn: Islam, Den katolske kirke, Den ortodokse kirke og Den evangelisk-lutherske kirke. Norea har gjennom flere tiår hatt et nært samarbeid med ELCE (den lutherske kirken), som er landets eneste godkjente evangeliske kirkesamfunn. Vi støtter kristne radioprogrammer på språkene tigrinya og tigre.

Under kan du høre Misjonspuls om Eritrea.

 

 

Bønn for Eritrea: 

Gode Far, vi ber deg for Eritrea, hvor hverdagen for kristne er svært krevende. Vi ber om at de kristne radiosendingene blir til velsignelse for mange mennesker. Må du, Herre, bevare dine sønner og døtre i Eritrea, og bruke programmene til å gi dem oppmuntring og trøst. 

 

Eritrea
Vi har fått høre et annerledes radioprogram og er enige om at disse menneskene på radioen formidler fred.
Eritrea
Eritrea
Vi har fått høre et annerledes radioprogram og er enige om at disse menneskene på radioen formidler fred.

Jeg skriver på vegne av 7 personer. Vi er eritreere som nå bor i Sudan. Livet er vanskelig her og vi har lite å spise og vi bekymrer oss stadig for hvordan vi skal tjene nok penger...Vi har ikke samme tro og veldig forskjellig bakgrunn.For noen måneder siden, søkte en av oss på radioen. Tilfeldigvis fikk han høre et annerledes radioprogram. Et program på vårt eget språk, men likevel var budskapet veldig fremmendt for oss. Dette var nytt for oss alle, men likevel interessant pga historiene og budskapet. Vi var alle enige om at disse menneskene på radioen formidlet fred. Nå er vi blitt mer opptatt av disse programmene og budskapet vi hører, enn det å tjene nok penger. Livet vårt har begynt å endre seg. Vi er i ferd med å vende om. Vær snill å fortsett. Dette er viktig for oss. Vi følger med dere og holder kontakten.

Aktuelt fra prosjektet
Lærte om bønn via radioen
- Jeg var desperat. Jeg lengtet etter å merke Gud i livet mitt, samtidig som jeg hadde mistet gnisten til å be.
Les mer
Vitnesbyrd fra Eritrea:
–Vi er 16 blinde ungdommer. Vi er blinde, og vi hører på kristne radiosendinger.
Les mer
Guds hjelp i desperasjonen
En radiolytter i Eritrea forteller at hun gjennom kristne radiosendinger fant tilbake til sin tro, i en periode av livet der hun var svært motløs...
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding