Gi en gave

 

Norea i Midtøsten og Nord-Afrika

 

Målgruppe: arabisktalende i hele den arabiske verden og utlandet.

Status: 0,008 % evangelisk kristne

Partner: Sat-7

Den kristne TV-produsenten Sat-7 har 4 kanaler som sender 24 timer i døgnet på arabisk, farsi og tyrkisk. På denne siden gir vi en presentasjon av de to kanalene som sender til den arabiske verden. Disse programmene når seere både i 21 arabisktalende land og arabisktalende som bor over hele verden. Du kan lese mer om Sat-7 i denne brosjyren, i Noreabladet, eller på Norea-TV.

 

SAT-7 ARABIC

Kanalen har siden starten fått ha positiv innflytelse på samfunnet ved å gjøre evangeliet tilgjengelig for millioner av mennesker og ta opp sosiale utfordringer fra et kristent perspektiv. Programmene blir laget av lokale troende, og de fleste programmene blir produsert i SAT-7s studio i Egypt og Libanon. Kanalen sender til 21 arabisktalende land i Midtøsten og Nord-Afrika. Minst 400 millioner arbabisk-talende i Miftøsten og Nord-Afrika har tilgang til Satellitt TV. Takket være denne kanalen kan 95% av befolkningen slå på tv og finne det det som trengs mest i denne prøvede regionen, nemlig håp. 

Programmene er varierte. Her finner man alt fra alt fra undervisningsprogrammer, dokumentarer og filmer, til overføring av gudstjenester og talkshows. Programmene gir svar til søkende, fellesskap tll ensomme kristne, legedom og håp til flyktninger og utstøtte.

 

SAT-7 KIDS

De fleste av SAT-7s seere er barn. Mange av dem følger med på den første og eneste kristne barnekanalen på arabisk, SAT-7 KIDS. Gjennom programmene får barna mulighet til å få en solid barnetro. Mange foreldre, også ikke-kristne, gir tilbakemelding om at programmene er de eneste barna får lov til å se på. De blir oppmuntret til å være gode samfunnsborgere, og være et motstykke til radikaliseringen ellers i regionen.  En annen viktig del av kanalens arbeid, er å tilby skole-tv, som har hjulpet mange flyktningbarn uten skoleplass. Det kan du lese mer om under.

 

 

Skole-TV for flyktningbarn

Millioner av syriske barn ble fratatt skolegang da krigen
rammet landet deres. Før krigen gikk 97 % av barna på skole, i dag
er det mer enn 3 millioner syriske barn som ikke får skolegang. Norea og
vår partner SAT-7 bruker satellitt-TV til å undervise millioner av barn over
hele Midtøsten og Nord-Afrika som er fratatt muligheten til utdanning.

Guds kjærlighet overvinner hatet

– Gud er glad i terroristene, og Gud er glad i meg. Jeg tilgir terroristene, selv om de har jaget oss på flukt. Disse ordene fortalte irakiske Myriam (10) på TV til tusenvis av flyktninger fanget i leirer og krigssoner. Myriams budskap på TV og internett om tilgivelse bryter likevel gjennom både frykt og terror. Millioner har sett videoen hvor den unge jenta forteller sin historie. I tv-programmet under kan du se hvordan situasjonen var for henne 10 år etter. 

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Send oss en melding