Gi en gave
-Jeg har en veldig stor Gud
TWR Afrika

-Jeg har en veldig stor Gud

Under en lytter- og bønnegruppe drevet av en av de få evangeliske kirkene i Yopougon, Elfenbenskysten, brøt Mariam* ut i sang og dans, og hele gruppen med kvinner sluttet seg til henne. Sangen erklærer: "Jeg har en veldig stor Gud."

Mariam hadde flyttet fra et av områdene utenfor Abidjan. Hun kom fra et hjem preget av fattigdom, og moren ønsket at datteren skulle få et bedre liv som inkluderte utdanning. Mariam deler:

"Min tante tok meg fra mine foreldres hjem da jeg var liten og lovet å sende meg på skole, men etter noen år fikk hun meg til å slutte. Hun mishandlet meg, men ingen lyttet da jeg klaget og delte min smerte. Jeg fikk verken mat eller klær til tider. Jeg sa til meg selv at hvis jeg noen gang får et barn, skal jeg behandle det godt. Jeg rømte og ble hushjelp, men livet mitt var veldig bittert og trist".

"Så møtte jeg en mann som jeg trodde elsket meg, og jeg ble gravid. Mannen forsvant, men jeg bestemte meg for å oppdra barnet selv. På den tiden kjente jeg ikke Gud. Jeg ønsket at sønnen min skulle få en barndom som var annerledes enn min egen. Jeg trodde at det å skjemme ham bort var en måte å vise kjærlighet på, så jeg ga ham alt han ba om og hevet aldri stemmen".

"En dag møtte jeg kona til en pastor som inviterte meg til sitt kvinnefellesskap. Der lyttet de til radioprogram fra Håpets Kvinner, snakket om kvinners utfordringer og fortalte om en Jesus som elsker dem. Jeg ønsket å oppleve denne kjærligheten og tok imot Jesu frelse. Jeg ble en fast deltaker i denne gruppen".

"Mens jeg lyttet til et Håpets Kvinner-program om foreldreskap, ble jeg sjokkert over å innse at jeg gjorde alt feil. Etter å ha bedt Gud om tilgivelse, ba jeg ham lede meg i å oppdra sønnen min og vise ham ekte kjærlighet. Jeg ber om at sønnen min skal vokse opp til å bli en Guds tjener og en god samfunnsborger. Jeg vet at jeg har en stor Gud som elsker meg og hører mine bønner". 

Elfenbenskysten, ett av 23 land i Vest- og Sentral-Afrika, har vært relativt stabilt siden det kom seg etter sin egen borgerkrig i 2011. De siste årene har imidlertid regionen som helhet vært preget av komplekse og langvarige kriser: brutal vold, politisk ustabilitet, klimaendringer, svak styring, kronisk fattigdom, et svekket samfunn og internt fordrevne samfunn. Hverdagen er ekstremt utfordrende for de 63,5 millioner sårbare kvinnene, barna og mennene som lever i denne regionen.

Siden 2007 har arbeidet vokst til å omfatte flere bønnegrupper og lyttergrupper på ulike plattformer med deltakere på tvers av generasjoner. Kvinner møtes for å be både fysisk i hele byen Abidjan og gjennom sosiale medier. På Facebook er det over tusen medlemmer fordelt over hele landet. Andre bruker WhatsApp, som dekker et enda større område av nasjonen.

Hvert år produserer Håpets Kvinner-teamet i Elfenbenskysten ukentlige programmer som sendes på lokale radiostasjoner og distribueres gjennom Facebook og lyttegrupper. Be for dette arbeidet i Elfenbenskysten, slik at de kan «formidle Gud til kvinner som befinner seg midt i stormen».

Skrevet av Sphiwe Nxumalo-Ngwenya, Afrikas regionskoordinator

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Gavekonto: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Org. nr: 931983342

Send oss en melding