Gi en gave
Flergenerasjons-møter i havgapet
Svein A.Hansen

Flergenerasjons-møter i havgapet

På Kvitsøy i Rogaland skjer det ofte at ca 10 % av øyas innbyggere møtes på Bedehuset en vanlig kveld i uka.
Svein Anton Hansen, publ.7.nov.-17

Det er en helt vanlig torsdagkveld på Bedehuset på Kvitsøy i Rogaland. Øya ligger rett utenfor Stavanger og Randaberg. På Bedehuset drivers det et stort, godt og variert arbeid. Kvitsøy Misjonsfellesskap (N.L.Misjonssamband) arrangerer torsdagsmøte. Jeg er invitert til å tale og si noe om Norea Mediemisjon sitt arbeid. 

Flergenerasjons-møter i havgapet

Ca 40 personer i alderen 5 til 80 år møter opp. Alle generasjoner er representert. Flere barn på et kveldsmøte midt i uken, det er heller sjelden kost. For neste morgen ringer det inn til skoletimer igjen.


Flere ting skiller dette møtet fra andre kveldsmøter jeg har deltatt på. Som sagt er alderssammensettingen veldig spredt. For det andre har de bedt meg som taler å lage til noen spørsmål til bibelteksten jeg taler over, slik at det blir god tid til samtale rundt bordene etter talen. Ja, for de sitter rundt border med en kaffekanne, saft, frukt og twist på deling. I slutten av møtet utfordrer møteleder Anders Olsen en person rundt hvert av bordene til å be for felles bønneemner. 

Flergenerasjons-møter i havgapet

Allsang hører med. Stian Bjørsvik finner fram gitaren og har fått med seg en ungdom og en voksen dame som forsangere. En god blanding av bedehussanger og mer moderne lovsanger, gjør at ulike musikksmaker får sitt.

Som Norea-ansatt kan jeg takke forsamlingen for kollekten til Norea. Når jeg senere på kvelden tar ferga til fastlandet, kjenner jeg på takken til Gud for å oppleve en slik kveld med Guds Ord, misjon og det kristne fellesskapet i sentrum. 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding