Gi en gave
700 fanger satt i frihet

700 fanger satt i frihet

Han var oppgitt og fortvilet. Hvorfor hadde ekteskapet hans gått i stykker?
Av: Per Birkeli 29/11/23

Og hvorfor var det så mange andre menn som også på ulike måter mislykkes totalt med å håndtere livet? Hva kunne grunnen være til at så mange menn ender opp som slaver av rus og pornografi?

Livet til amerikaneren Lonnie Berger lå i ruiner. Ikke i sin villeste fantasi hadde han trodd at tilværelsen skulle bli så vanskelig som den nå hadde blitt. I sin fortvilelse ropte han til Gud. Svaret han fikk, var at den allmektige Gud så ham i hans nød. Samtidig fikk den nedbrutte mannen en visshet om at hans egne vonde erfaringer ville bli til hjelp for andre mennesker. Gud lot Lonnie Berger forstå grunnen til at kristne menn ofte tar uheldige valg: de holder seg ikke nær til Jesus, og de kjenner ikke Guds ord og Hans gode vilje for våre liv. Når Jesus ikke får den plassen i livene deres som han skulle hatt, er det lett å ta dårlige valg som gjør at livet tar en uheldig retning.

Dermed begynte arbeidet med å utarbeide et bibelbasert undervisningsopplegg for menn i alle aldre. Konseptet, Every Man a Warrior, hjelper menn til å ta mer ansvar både for eget og andres liv. Konseptet, som i Norge er lansert under navnet Troens Menn, brukes nå i 58 ulike land – på 24 forskjellige språk. Et av disse landene er Kenya, der Noreas partner har fått myndighetenes tillatelse til å bruke det nye konseptet for å undervise mannlige fanger i 49 ulike fengsler. Og resultatet er overveldende. I løpet av fjoråret tok 700 fanger imot Jesus som sin Frelser etter å ha deltatt i Troens menn-grupper.

Regjeringen i Kenya har nå bedt partneren vår om hjelp til å gi offentlig ansatte fengselsprester en grundig innføring i Troens Menn-konseptet. Slik kan de ta ansvar for å undervise nye grupper. Mannen som har det øverste ansvaret for alle landets 120 fengsler, har bedt om hjelp til å introdusere konseptet i alle fengslene i Kenya.

De 700 fangene som i løpet av fjoråret tok imot Jesus som sin Frelser, har ikke blitt satt fri fra fengslene der de soner sine dommer. Men de er blitt satt fri til å leve sine liv i åndelig frihet gjennom troen på Jesus.

Mange erfarer at undervisningen de får gjennom Troens Menn hjelper dem til å regelmessig bruke tid sammen med Gud gjennom bibellesning og bønn. Når Jesus på denne måten får mer plass i livet, blir sinn og tanker forandret, og det skjer en gradvis forvandling. Personer som før var bundet av usynlige lenker, blir satt i frihet. På denne måten ble 700 kenyanske fanger satt i frihet i 2022.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Radioprogrammene er som en...
Programmene gir trøst, styrke og en urokkelig tro for lyttere i nød.
Les mer
Norea på bibelcamp
Det nærmer seg ferietid. Hva med en kombinasjon av tilkobling og avkobling?
Les mer
Bønn som bærer
Det er ikke bare solskinn for kvinnene på solskinnsøya Zanzibar, men bønnegruppene gir håp.
Les mer
Fredsarbeid
Midtøsten er en region med mye ufred. Gjennom radioprogram skapes fred i hjertene.
Les mer
Samme utfordringer
Menn over hele verden kjemper med de samme tingene.
Les mer
Pinse-TV
En nyskrevet pinse-sang, et språkunder og en helt ny episode av Arven etter Adam.
Les mer
Bibelstudieopplegg om pinse
Vi forbereder oss til jul og påske, men hva med pinse?
Les mer
En ubeskrivelig glede
– Etter at jeg begynte å lære bibelvers utenat, skjedde det noe.
Les mer
Transformerer liv og familier
I japanske menigheter er det ikke uvanlig med en kvinneandel på 70 prosent.
Les mer
Nytestamentet i hindu-tempelet
Han følte seg utrygg på oppdraget han skulle ut på, men ble sjokkert av det han oppdaget.
Les mer
Frelse gjennom et åpent vindu
Hun var landsbyens trollkvinne. En dag dukket hun opp i den lokale kirka.
Les mer
Pastor "på boks"
De lever under krevende forhold. Likevel er det kirkevekst. Hvordan er det mulig?
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding