Gi en gave
Konfirmantbibelen min
Svein Anton Hansen

Konfirmantbibelen min

Bibelordene gitt av konfirmantpresten ble et viktig fundament da troslivet skulle bygges.

Noen barndomsopplevelser sitter bedre spikret fast enn andre. Noen av opplevelsene har gjerne betydd mer for de livsvalgene vi tok. Opplevelser og valg tatt i ungdomstiden ble for mange av oss avgjørende for livsvandringen.

Tidlig i ungdomsårene tok jeg valget å følge Jesus, bekjenne meg som en kristen. Jeg husker at i starten av konfirmantåret fikk vi utdelt et nytestamente. På første side hadde konfirmantpresten skrevet en liten hilsen fra ham og menigheten. Her gav han oss et bibelord som skulle være vårt.

Til meg skrev han: «Til Svein Anton Hansen, med hilsen fra Orkdal menighet og presten din ved inngangen til konfirmasjonstiden. Ditt ord skal være Efeserne 2,8-10. Kaare Rogstad» Der leser vi:

«For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave. Det hviler ikke på gjerninger, for at ingen skal rose seg. For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle gå inn i dem.»

Ikke minst har vers 8-9 blitt viktige for meg; ord om at frelsen får vi ved tro. Frelsen er en Guds gave som ikke mine gjerninger kan gjøre noe fra eller til med. Blant annet i disse ordene, men også ellers i konfirmant-testamentet jeg fikk, møtte evangeliet meg. Jeg leste ofte i boken, strekte under med rød og blå penn når jeg fant gode ord jeg ville huske. Konfirmant-testamentet ble en viktig byggekloss da troen skulle bygges og jeg tok fatt på det nye livet sammen med Jesus.

På framsiden av konfirmant-testamentet stod det: «Godt nytt». Evangeliet om Guds nåde er gode nyheter, godt budskap for den som begynner å oppdage at han er en synder og står utenfor samfunnet med Gud. Også det oppdaget jeg da jeg leste i boken.

Jeg er i ettertid glad for at jeg tidlig pugget utenat Efeserne 2,8-9 om frelsen ved Guds nåde. Ordene festet seg både i hukommelsen, men enda viktigere også i hjertet. Disse ordene ble derfor mine bibelord. Jeg slipper dem aldri, og de vil heller aldri slippe taket i meg.

TRV 380

Av Svein Anton Hansen, publ. 27.mai-22

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding