Gi en gave
En levende stein

En levende stein

Misjonæren og oppdageren David Livingstone ofret seg for Afrika, og etter mange år visste de ikke helt hvor det var blitt av ham. Men han ble omsider funnet i Kongo av journalisten Henry Stanley.

- Bli med hjem til England, sa Stanley. Men Livingstone sa nei takk. Han hadde innviet seg til Herren og til afrikanerne.

To dager etter at Stanley hadde reist, skrev misjonæren i dagboken sin: «19. mars 1872. Min fødselsdag. Min Jesus, min Konge, mitt Liv, mitt Alt, jeg hengir hele meg selv til deg. Ta imot meg, nådefulle Far. Når året er omme, må jeg få fullføre mitt arbeid i Jesu navn. Amen.»

Et år senere fant en tjener ham død i teltet, der han lå på kne i bønn. På minnestøtten skrev de blant annet: «Han levde og døde for det gode. La gravsteiner smuldre. Dette er Living-stone.»

Det finnes mennesker også i dag som med glede ofrer seg for det gode. Verden blir fattigere uten dem.

Av Asbjørn Kvalbein

OPK882

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding