Gi en gave
Fra brosteinsnettverk til nettbrett
Pixabay/CCL

Fra brosteinsnettverk til nettbrett

Menigheter og misjonsorganisasjoner har til alle tider vært flinke til å ta i bruk ulike verktøy og hjelpemidler som gjør spredningen av evangeliet enklere og mer effektivt.
Svein Anton Hansen, publ. 29.mai-23

Det har alltid ligget til menneskers natur å prøve å være effektiv, å gjøre unna saker på raskest og best mulig måte. Hvorfor gjøre ting vanskelig, når vi i stedet kan gjøre det enkelt og effektivt? Ja, heldigvis går verden framover innen teknologi. Utviklingen av hjelpemidler gjør hverdagen enklere for oss.  

Menigheter og misjonsorganisasjoner har vært flinke til å ta i bruk ulike verktøy og hjelpemidler som gjør spredningen av evangeliet enklere og mer effektivt. I 1450 fant Johann Gutenberg opp den moderne boktrykkerkunsten. Dermed satte kirken i gang med å trykke Bibler og Martin Luther fikk spredt sine skrifter vidt og bredt.  

Til alle tider har kristne gjort seg bruk av nyvinninger og tidens infrastruktur. På 300-tallet før Kristus levde kongen og krigeren Aleksander Den Store (356-323 f.kr.). Hans hellenistiske rike strakte seg på det meste fra dagens Hellas i vest til Indias grense i øst. Han bygde et stort brosteinsbelagt veinett slik at hans tropper av soldater hurtigere og mer effektivt kunne forflytte seg. Dette veinettet visste også de første kristne å benytte seg av. Handelsreisende tok med seg evangeliet og troen til nye folk. Veinettet gjorde spredningen av evangeliet mer effektivt.

I dag ønsker vi å bruke de teknologiske virkemidler som finnes i tiden. Ikke alle steder kan misjonærer reise, ikke alle land og regimer ønsker misjonens utsendinger velkomne. Men det betyr ikke at vi gir opp. Misjonsorganisasjoner deler ut USB-pinner, nettbrett og MP3-spillere fylt opp av lydfiler, Bibelen og kristen litteratur. Kristne i land lukket for tradisjonell misjon, hører kristen forkynnelse på sine smarttelefoner og internettradioer. Og på TV-en kan de ta inn kristne programmer sendt fra en satellitt høyt oppe i atmosfæren.

Håpet kommer i dobbel forstand ned fra himmelen. «Herren sender sitt budskap til jorden, hurtig løper hans ord.» (Salme 147,15).

En misjonær kan stoppes ved grensen. Men lydbølgene og TV-signalene kan ikke stenges ute. De «løper hurtig». Slik jobber den moderne misjonsbevegelse. Slik har misjonen til alle tider brukt aktuelle hjelpemidler, en gang i tiden et brosteinsnettverk, nå i tiden et nettbrett.

TRV 204

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding