Gi en gave
Om igjen og om igjen
Pixabay/CCL

Om igjen og om igjen

Troen har også noen kunnskapshull som trenger å bli tettet.
Svein Anton Hansen, publ. 22.juli-22

Det sies at vi husker dårligere med årene, at vi blir mer glemsom jo eldre vi blir. Hvis dette stemmer, så kan det for noen av oss virke som om alderdommen satte inn veldig tidlig i livet. Jeg glemmer jo så mye og så ofte. For, hva var det egentlig jeg gjorde i går ettermiddag? Og, jeg klarer altså ikke huske den siste av de tre tingene kona minnet meg om å kjøpe når jeg nå står her i matbutikken. Kun tre ting å huske, og jeg klarer bare to! Jeg skjemmes nesten.
Av og til føler jeg meg som en sil, det lekker, innholdet renner ut. Bildet med en sveitserost passer også godt. Hukommelsen og hjernen er full av hull som trenger å bli tettet.

TV, aviser og bøker gir oss ulike quizer hvor kunnskapshull avsløres og forhåpentligvis tettes. Jeg trenger å få mer påfyll av kunnskap, større doser enn hva som renner ut.

Også i troens verden opplever vi at den kristne kunnskapen så lett forsvinner. Ja, selv grunnleggende sannheter om synd og nåde, om hvem Jesus er og hva han har gjort for å frelse meg, lekker så fort ut av hjerte og hode. Vi trenger å bli minnet på om igjen og om igjen hva Jesus gjorde for å frelse oss. Kunsten å repetere hjelper med å tette hullene hvor troens innhold så lett renner ut.

Til de kristne i Filippi skrev Paulus: «For øvrig, mine brødre, gled dere i Herren! Jeg blir ikke trett av å skrive det samme om igjen, og for dere er det desto tryggere» (Filipperne 3,1).

Paulus ble ikke trett av å skrive om Jesus og Guds frelse, om igjen og om igjen. Da må heller ikke jeg bli trett av å høre det, selv for tusende gang.

«La meg få høre om Jesus, skriv i mitt hjerte hvert ord!
Syng for meg sangen om Jesus, herligste sang på vår jord ...
La meg få høre det atter at han for min skyld har lidt ...
Han bar all min synd uten klage, sådan en Frelser har jeg!»

(Utdrag fra sangen: La meg få høre om Jesus)

Så, jeg trenger å høre om igjen at jeg er en synder og at Gud er nådig. Jeg trenger å lære på nytt at Jesus er Guds Sønn og at han gav meg muligheten til å bli frelst fordi han sonet synden min på korset. Jeg trenger å høre og lære dette ikke bare utenat og slik at jeg husker det, men slik at jeg virkelig og levende tror det. For, repetisjon er jo tross alt tryggest for meg.

TRV 135

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding