Gi en gave

VELSIGNELSE

«Jeg fikk Guds tillatelse, men ikke hans velsignelse,» sa en prest som flyttet fra et vanskelig kall og over i noe enklere. Det er ikke ofte vi hører det sagt så ærlig.

– Jeg fikk lov av Gud, men jeg ble ikke velsignet i den nye gjerningen. 

Hva er velsignelse? Det innebærer en økning. Det er en tilleggsbonus. Har jeg fått en velsignelse, har jeg ikke bare fått et gode, men jeg har fått Guds smil, hans velvilje og hans ekstragaver i tillegg. Guds velsignelse er Guds plusstegn. 

Den som har lært å tro på Gud, ser i grunnen alt godt som velsignelser. 

«Hvert et lys i livets natt, 
Hver en trøst i livets smerte, 
Hver en glede i vårt hjerte, 
Hver en sjels og legems skatt, 
Alt hva skjønt vårt hjerte skuer, 
Alt hva herlig ånden vet, 
Alt hva midt i hjertet luer, 
Skapte Gud, din kjærlighet.» 

Velsignelse er ikke bare ting og ytre verdier. Det kan være det også. Men velsignelsen er de gode gratisverdiene, som vi synes er så verdifulle: familie, venner, fred, ro og trygghet. 

Og så er det velsignelse når de ytre godene kan tas imot med takk fra Guds hånd. 

«Det som teller aller mest, kan egentlig ikke telles. Jo mer vi teller velsignelsene vi har, jo mindre strever vi etter luksusartiklene vi ikke har.» 

Og den største velsignelse er å ha et håp for evigheten og å kunne si som det står i Bibelen: «Lovet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, han som har velsignet oss med all åndelig velsignelse i himmelen i Kristus.» 

Det er bedre å ha sin bank i himmelen enn himmelen sin i en bank. 

Velsignelse og takknemlighet er som tvillinger. Velsignelsen fører meg til takknemlighet. Takknemligheten ser alt det gode jeg har, som en velsignelse. Takknemligheten forsterker velsignelsen. Velsignelsen skaper takk i hjertet. 

Den berømte kvinnen Helen Keller, som var født både døv og blind, har skrevet: «Det ville vært en velsignelse for ethvert menneske om det måtte gå blind og døv noen få dager i løpet av sitt voksne liv. Mørket ville få deg til å sette mer pris på synet, stillheten ville lære deg å sette pris på lydens gleder.» 

Den gamle boken sier: «En trofast mann får rik velsignelse. Men den som løper etter å bli rik, han blir ikke ustraffet.» Trofastheten er en sikrere vei til velsignelse enn hovedgevinsten i pengespill. Herren velsigner de trofaste. 

Og så er det knyttet rike løfter til det å gi velsignelse til andre: «Den som sprer velsignelse, skal trives. Og den som lesker andre, han blir selv forfrisket.» 

Gud velsigner oss ikke bare for å gjøre oss lykkelige. Han velsigner oss for at vi skal være til velsignelse. 

Å være til velsignelse er å så ut goder. Noe faller i god jord, noe synes å falle på steingrunn. Men: «Den som sår sparsomt, skal også høste sparsomt, og den som sår rikelig, skal høste med rik velsignelse,» sier Bibelen. 

Det gjelder å «la en velsignelse bli igjen etter seg,» som skrevet står, ved gode ord og gode gjerninger. 

«Det er Herrens velsignelse som gjør rik, og eget strev legger ikke noe til.» – 

«Dere er selv kalt til å arve velsignelse.»

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding