Gi en gave

UNGDOM

En kvinne på et aldershjem holdt selskap for å feire hundreårsdagen sin. Presten kom for å gratulere. Senere fortalte han: – Hun var våken og kvikk.

Da jeg kom, var hun helt med på den gode stemningen i selskapet. 

En journalist var kommet for å intervjue henne. Da han spurte denne glade hundreåringen: «Har du noen barn?» svarte hun: «Ikke ennå!» 

Det er en flott verdi å ta vare på sin ungdom. I dag dyrker vi ungdom og skjønnhet, de unge er målet for reklamekampanjer og allsidig påvirkning. Ja, vi kan av og til få følelsen av at det foregår en ungdomsdyrkelse. 

Men det kan bo unge folk i gamle hus. «I et hjørne av mitt hjerte er jeg ennå tyve år,» skrev Dagny Tande Lid som nittiåring. 

Det er sagt at «ungdom er ikke en tid i livet, det er en holdning i sinnet, en innstilling i hjertet, en kraft i følelsene, slik at motet er sterkere enn mismotet, at en har appetitt på det eventyrlige. 

Ingen er blitt gammel av å leve en del år. Folk blir gamle når de svikter sine idealer. År kan få huden til å bli rynkete, men å oppgi sin begeistring skaper rynker i sjelen. 

Bekymringer, tvil på seg selv, frykt og engstelse får oss til å bøye hodet og miste ungdommen. Enten vi er sytten eller sytti kan vi ha kjærligheten til livet, vi kan ha begeistring for en ny utfordring, en ustoppelig appetitt på det som kommer. 

Du er så ung som din tro og så gammel som din tvil. Så lenge hjertet ditt mottar fra hodet budskap som gjenspeiler skjønnhet, mot, glede og begeistring, er du ung. 

Men hvis din tenkning blir tåkelagt av pessimisme og hindrer deg i å ta en risiko, så er du blitt gammel.» 

«Ungdomen rasar til han er sytti år, og sidan vert han mykje verre,» sier et gammelt norsk ordtak. Om ikke det er sant, så er det ofte tilfellet at om noen unge er umodne, så er enkelte gamle overmodne. 

Ungdom er en stor verdi. Derfor fortjener de unge mye omsorg og kjærlighet. De representerer styrken og fremtiden. De bringer med seg energi og optimisme. Så det gjelder å ta vare på et ungdommelig sinn videre i livet. 

Da apostelen Johannes summerte opp sin virksomhet som brevskriver, ordla han seg slik: «Jeg har skrevet til dere, barn, fordi dere kjenner Faderen. Jeg har skrevet til dere, fedre, fordi dere kjenner ham som er fra begynnelsen. Jeg har skrevet til dere unge, fordi dere er sterke, og Guds ord blir i dere, og dere har seiret over den onde.» 

De unge er sterke. Styrken har sammenheng med Guds ords plass hos de unge. Fra Bibelens budskap lærer vi om seieren over den onde. 

Apostelen Paulus skrev: «La ingen forakte deg for din ungdoms skyld, men vær et forbilde for de troende i tale, i ferd, i kjærlighet, i tro, i renhet!» 

Dette er gode ord både til dem som er unge i kroppen, og til dem som er unge i sinnet.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding