Gi en gave

OMVENDELSE

En forretningsmann i London, Lindsay Clegg, forteller om en eiendom der i byen som han skulle selge. Bygningen hadde stått tom i flere måneder og trengte reparasjon.

 Noen hadde ødelagt dørene, knust vinduene og spredt søppel overalt. 

Da han viste fram eiendommen til en interessert kjøper, la han vekt på at han ville sette inn nye vinduer og dører og få ryddet opp alt. 

Men kjøperen sa: «Ikke tenk på reparasjoner. Når jeg kjøper dette stedet, skal jeg bygge noe helt nytt, noe helt annerledes. Jeg er ikke interessert i bygningen. Det er tomten som interesserer meg.» 

Selgeren ble nok litt betuttet. Kanskje følte han dette som et nederlag. Men for at det nye skulle fremstå i all sin prakt, måtte det gamle bort. 

Dette er Guds budskap til oss mennesker. Vi er opptatt av å forbedre vårt eget liv, vi vil sette inn litt nytt her og der, vaske og male. 

Men når vi vender oss til Herren, så er det gamle livet slutt. Han gjør alle ting nye. Han ønsker å overta hele eiendommen og få tillatelse til å bygge opp alt på nytt. 

Noen tar seg sammen for å flikke på det gamle. 

Gud ønsker omvendelse. 

Noen vil forbedre og reformere. 

Gud ønsker gjenfødelse. 

Alt vi trenger å gjøre, er å overføre hele eiendommen til ham, så vil han skape sitt nye verk. 

Vi snakker lite om omvendelse i dag. Enda mindre hører vi tale om gjenfødelse. Det krenker selvfølelsen vår at det ikke går an å bygge videre på det vi eier, det vi er og har gjort. 

Men som C.S. Lewis sier: «Enhver beretning om omvendelse er en beretning om et velsignet nederlag.» 

Da Noah tok plass i arken, forkynte han ikke: «Nå skal dere bare bli enda mer velsignet enn tidligere.» 

Amos ble ikke irettesatt av Israels yppersteprest fordi han sa: «Gjør krav på det du ønsker deg, i Guds navn, så er det ditt!» 

Jeremia ble ikke kastet i fengsel fordi han forkynte: «Jeg er akseptert og du er akseptert, vi er godtatt akkurat som vi er.» 

Daniel ble ikke kastet i løvehulen fordi han sa til folket: «Bare dere har stor nok tro, så skal dere lykkes.» 

Døperen Johannes ble ikke drevet til å leve i ørkenen og til slutt halshogd fordi han forkynte: «Smil, for Gud er glad i deg!» 

De to profetene som omtales i Åpenbaringsboken blir ikke drept fordi de forkynner: «Gud er i himmelen, og alt er greit på jorden.» 

Hva var budskapet fra alle disse? To enkle ord: «Vend om!» «Omvend dere!» 

Hva kjennetegner en omvendelse? 

Pontoppidan svarer: Først anger og sorg over synden. Dernest tro på den Herre Jesus, og troens frukt, som er en ny lydighet. 

Noe er visst blitt borte på veien. Men omvendelsen må vi ikke miste. 

Omvendelse kan synes gammeldags, men den er ikke avleggs så lenge det fins synd i verden. 

Omvendelse er å overgi alt i meg til alt jeg vet om Kristus. 

En tro som ikke forandrer ditt liv, vil ikke frelse din sjel. 

Omvendelse forkynnes i Bibelen i gledens lys: Vend om, for himlenes rike er kommet nær.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding