Gi en gave

DOMMEN

Predikanten Spurgeon forteller om en mann som kom inn i et vertshus. Så snart han har satt seg til bords, begynner han å bestille mat og drikke, rom for natten og mange slags goder.

 Han unner seg alt som fins av delikatesser. Han blir i vertshuset noen dager før han varsler at han vil bryte opp. 

Da kommer eieren med regningen. 

«Den har jeg ikke tenkt på,» svarer gjesten, «nei, den har jeg ikke tenkt på.» 

Og verten må si: «Her er en mann som enten er født som idiot eller opplært som kjeltring. Hva skal en si til slikt – aldri tenkt på regningen? Aldri tenkt å gjøre opp for seg?» 

– På samme måten lever mange, sier Spurgeon. De spiser, drikker og synder, men de glemmer at det kommer et uunngåelig heretter. 

Det er ikke vanlig å snakke om dommen. Den er et tabu, noe som helst ikke skal nevnes. Men det er et faktum at «vi skal ... alle stilles fram for Guds domstol», som Bibelen sier. 

En dag blir det en stor rettssak i himmelen. Da skal det fram i lyset, alle gjerninger, alle holdninger, all svikt. Det blir en spesiell dag. Allerede i Det gamle testamente er det varslet: «For alle ting har sin tid og sin dom. Hvert menneskes onde gjerning kommer til å hvile tungt på ham.» 

Nå lærer Bibelen at den som i dette livet setter sin lit til Jesus, blir frikjent i dommen. Den såkalte lille bibel sier: «For så har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv.» 

Og så føyes det til i et vers som ikke blir så ofte sitert: «For Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham.» 

Jesus er ikke kommet for å dømme, men for å frelse. 

Dommedag blir en forferdelig dag for alle som har tråkket Guds Sønns blod under sine føtter. De som hater og hevner og er bitre, vil da ønske at fjellene skjuler dem. 

Men da er det for sent. Jesus ønsker at så mange som mulig blir frikjent i rettssaken. Dommen har han tatt på seg. Nådens dør står åpen. 

Guds dom innebærer at et menneske høster hva det har sådd. Vi må betale regningen. Vi kommer ikke bort fra følgene av syndene våre. Guds store nåde er at han en gang for evig skal skille det onde fra det gode. Da står godheten alene tilbake. Som mennesker er vi både onde og gode. 

Ondskapen er kjempestor sammenlignet med Gud, som er ren godhet. 

Hadde det ikke vært for Jesu frelse og den kjærlighet som var villig til å dø i vårt sted, hadde dommen vært bare grusom. 

Men dommen er godhet, den er en evig verdi, for den gjør alle ting i stand igjen og gjenoppretter universet i sin opprinnelige gode tilstand. 

I Bibelens siste bok lyder det: «Frykt Gud og gi ham ære! For timen for hans dom er kommet.» 

Profeten Jesaja sier: «Høy blir Herren, hærskarenes Gud, ved dommen. Og Den Hellige Gud viser seg hellig ved rettferdighet.» 

Han viser seg hellig særlig ved den frelsende rettferdighet som gjelder alle som tror på Jesus. 

Derfor kan du ha frimodighet på dommens dag når du tror på Frelseren.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding