Gi en gave
Glede i vente? (Langfredag)

Glede i vente? (Langfredag)

"For å få den glede han hadde i vente, tålte han korset uten å bry seg om vanæren, og nå har han satt seg på høyre side av Guds trone." Hebr. 12, 2

Hvilken glede hadde Jesus i vente? Jeg har tenkt det var å komme hjem igjen til Himmelen, ala den festen som den bortkomne sønnen kom hjem til og som vi kan lese om i Lukas 15 (22-24). Men en taler jeg hørte, sa at det var oss! Det ble så sterkt da taleren sa: "Det er du som er gleden Hans!" 

Da Jesus døde på korset, handlet det om mye mer enn en grusom og smertefull død. Ved Jesu død ble det ultimate offeret gitt (Hebr. 9, 26), og Han vant den endelige seieren, forteller Bibelen (Kol. 2, 15). Men det var tanken på fellesskapet med deg og meg, som gjorde at Han holdt ut straffen og smertene! 

På et bokmerke jeg fikk da jeg var ungdom, står det: "Jeg spurte Herren hvor mye Han elsker meg. Han svarte: "Så mye," strakte armene ut og døde." Derfor er det stor jubel i Himmelen hver gang en synder vender om (Luk. 15, 7). Far og barn er endelig gjenforent! Du og jeg er gleden Jesus venta på! La den tanken få prege dagen i dag, langfredag, lidelsens dag. Jesus så fram til gleden!

av Eli Fuglestad

TFT294 (andakten er et gjenhør fra tidligere)

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding