Gi en gave
Vask hverandres føtter!

Vask hverandres føtter!

"Når jeg som er herren og mesteren, har vasket deres føtter, så må også dere vaske hverandres føtter. Jeg har gitt dere et forbilde:" Joh. 13, 14-15

Det er lett å tenke på fotvask som symbol for gode gjerninger mot andre. Det kan det være. Samtidig er det noe spesielt med den konkrete fotvasken. En venn fortalte at i menigheten hans praktiserte de fotvask i forbindelse med nattverd 4 ganger i året. To og to (menn og kvinner for seg) gikk sammen om det. Det var svært uvant til å begynne med, men så ble det veldig fint. Han sa at "Du sloss aldri med en du har vasket føttene på!" 

Etter tsunamien i Japan i 2011 tilbød en menighet fotvask for mange, både redningsfolk og andre. Det gav dem mange sterke opplevelser. Også i Mamma Maggies arbeid blant fattige på søppelfjellet i Kairo, Egypt, blir fotvask brukt, som et eksempel på kjærlighet. I fotsoneterapien læres det at man når hele kroppen gjennom fotsålene. Den som vasker andres føtter, må bøye seg. I det ligger ydmykhet. Føtter kan også være ekle; de kan være skitne, stinkende, rare. Er vi villige til å bøye oss og vaske andres føtter? Og hvordan hadde jeg reagert om andre vasket mine? La oss ta med oss disse tankene videre, både i påska og ellers. Måtte vi være villige!

av Eli Fuglestad

TFT293

Denne andakten er et gjenhør fra tidligere

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding