Gi en gave
Gud er i gang med sine planer!

Gud er i gang med sine planer!

"Dere vet det er påske om to dager, og da skal Menneskesønnen utleveres for å bli korsfestet." Matteus 26,2

Jesus sa dette til disiplene sine. Samtidig kan vi lese at overprestene med flere snakka seg imellom om å ta Jesus med list for å få Ham drept. Det er både sterkt og tåpelig på én gang. Hvem har egentlig kontrollen, liksom? De med makt la onde planer i det skjulte om å TA Jesus. Men Han visste allerede om det FØR det ble avtalt og GA seg selv til dette, sier Johannes (10, 18).

Jona gir oss et bilde på det samme. Da stormen raste, hoppa han ikke i sjøen, men ba sjømennene kaste ham over relinga for å stilne stormen. De måtte gjøre det, men han ga ofre seg frivillig. Stormen la seg, og sjøfolkene ble fylt av ærefrykt for Gud. Jona døde, men ble gjort levende igjen. Det kan vi lese om i Jonaboka kapittel 1 og 2. Da Jesus ga seg selv til soning for menneskenes synd, stilnet Guds vrede, forklarer Paulus (2. Kor. 5, 19-21). Jesus døde også, og ble levende igjen. Når vi ser det, blir også vi grepet av ærefrykt for en mektig og kjærlig Gud! 

Onde planer som legges i skjul, er ikke skjult for Gud. Han er allerede i gang med egne planer! La tanken på det trøste deg i dag og resten av påska.

av Eli Fuglestad

 

TFT292

Denne andakten er også publisert tidligere

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding