Gi en gave
Den tilfredse
Unsplash/Alexandra Fuller

Den tilfredse

"Da sa Esau: "Jeg har nok, bror. Behold du det som er ditt!"." 1. Mos. 33, 9 

 Esau blir ofte framstilt negativt - med rette. Samtidig var han en viktig brikke i et sterkt eksempel på forsoning. Han var på mange måter "bare en stakkars mann". Maskulin, djerv, brukte kroppen mer enn hodet. Og da han kom hjem fra jakt uten bytte,  hadde kanskjeselvtilliten fått seg en knekk. I frustrasjon skusla han vekk den dyrebare førstefødselsretten (25, 29-34). Og da broren lurte ham på ny, vokste hatet (27, 14). Han som var såret, tok valg som såret andre. Alt dette kan vi lese om i Gamletestamentet (26, 34-35).

 Men om Esau solgte førstefødselsretten sin, så solgte han ikke fødselsretten sin! Han var fortsatt Isaks sønn. Og glad i sin far. Nå prøvde han etter beste evne å ta valg til glede for ham (28, 8-9). Og da han møtte broren igjen etter mange år, var det som en tilfreds mann. "Jeg har nok, bror." Slik kan han være et eksempel for mange av oss. Uansett utgangspunkt og hendelser gjennom livet; som barn av vår himmelske Far kan vi ta nye valg og bli tilfredse! Ja, la Esau få være et eksempel for oss i dag, om at det er mulig å få det godt i livet, selv om det blir veldig annerledes enn tenkt!

av Eli Fuglestad

 

TFT575

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding