Gi en gave
Når bønnekampen forandrer relasjonen
Foto: Priscilla du Preez/Unsplash

Når bønnekampen forandrer relasjonen

"Men Esau sprang imot ham og omfavnet ham, kastet seg om halsen på ham og kysset ham. Og de gråt." 1 Mos 33,4

Esau hadde lagt Jakob, broren sin, for hat. Og lovet at han en dag skulle ta livet av ham (27, 41). Jakob flykta, og nå var det gått mange år før de møttes for første gang. Hva hadde skjedd i mellomtida? Bibelen forteller ikke hva som eventuelt skjedde i Esau. Det kan virke som den store forandringen skjedde i Jakob (Kap. 28-32). Ikke minst, at han kjempa med Gud før han møtte Esau. Gud virka i situasjonen, så det ble et rørende møte for de begge. Det virker ikkesom de hadde særlig kontakt etterpå, men det viktigste var at stridsøksa ble begravd. 

 Slik kan vi også oppleve. Er der noen vi har kommet i klinsj med, gjør vi lurt i å søke Herren og be for dem. Det lønner seg, sa Jesus (Luk. 6, 35). Det kan forandre relasjonen, jeg har opplevd det, men mest av alt forandrer det oss som ber. Og det gjør så godt når striden og skillet som var, blir begravd. Kanskje du også har opplevd dette, at en relasjon har blitt så vanskelig og vond. Gi ikke opp! Begynn å be, så kan Gud gå i forveien og forberede et møte og kanskje en gjenforening. Han er mektig til alt!

av Eli Fuglestad

 

TFT574

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding