Gi en gave
Å kjøpe kjærlighet
Unsplash/Aaron Burden

Å kjøpe kjærlighet

"Ingen vannflom slokker kjærligheten, elver kan ikke skylle den bort. Om noen gav alt han eide for å vinne kjærlighet, ville han bare møte forakt." Høys. 8, 7

Ja, hvor mange er vi ikke som har prøvd å kjøpe det vi trodde var kjærlighet? Vi har gjerne bydd fram kroppen i håp om å bli elsket. Bare for å sitte igjen med forakt, enten det er selvforakt eller forakt fra andre. Men kjærlighet lar seg ikke kjøpe. Man kan ikke tvinge den fram, heller.  Høysangen sier: Vekk ikke kjærligheten! Egg den ikke før den selv vil!" (2,7; 3,5; 8,4). Kjærligheten fins, og den er sterk. Det gir håp for den som lengter etter kjærlighet.

Men ingen kan elske oss slik som Jesus gjør (Joh.15, 13). Hans kjærlighet strømmer imot oss fra korset. Den som tar imot, forvandles. Og når vi erfarer Guds Farskjærlighet, opplever vi fred. Den himmelske kjærligheten er ren og mektig, forteller Bibelen (1. Kor. 13, 4-7). Den elsker oss på dypet, og den hjelper oss å elske Gud, oss selv og vår neste på en rett og sunn måte. Så kan vi få hvile i at der er ingenting som kan slokke Guds kjærlighet til oss. Og i stedet for å prøve og by Ham noe for å få denne kjærligheten, så kan vi bare få ta imot, og la den fylle oss og forvandle oss!

av Eli Fuglestad

TFT504

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding