Gi en gave
Kjærligheten størt av hva?
Priscilla Du Preez/Unsplash

Kjærligheten størt av hva?

"Så blir de stående, disse tre: Tro, håp og kjærlighet. Men størst blant dem er kjærligheten." (1. Kor. 13, 13)

Dette verset er kanskje blant Bibelens mest feilsiterte i vår del av verden. Det står ikke i Bibelen at kjærligheten er ikke størst av alt, men den er størst blant disse tre. Og hvorfor er den det? Er ikke tro og håp viktigst for et menneske? Går ikke et menneske under hvis det mister håpet, for eksempel? Jeg tror det handler om noe utover dette livet.

I Romerne 8 står det: "For i håpet er vi frelst. Et håp som en alt ser er oppfylt, er ikke noe håp. Hvordan kan noen håpe på det han ser?" (v. 24). Og i Hebreerne står det: "Tro er sikkerhet for det som håpes, visshet om ting en ikke ser." (11, 1). Vi tror og håper altså fortsatt, fordi det enda ikke er oppfylt. Men én dag skal det skje, vi får komme til Himmelen, og vi skal få se Gud og Jesus slik de er, forteller Bibelen (1. Tess. 4, 13-18; Åp. 22, 1-7). Og det som møter oss der, det er kjærligheten, agapen, Guds kjærlighet, for den varer evig, sier Bibelen (Jer. 31, 3). Derfor er den størst av disse tre! Så la oss ta med oss de ordene ut i hverdagen i dag, og ikke minst, sitere de rett. Så blir de stående, disse tre: Tro, håp og kjærlighet. Men størst blant dem er kjærligheten.

av Eli Fuglestad

TFT500

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding