Gi en gave

GN025: Kristen tro i møte med Islam: Muhammad eller Jesus?

 

 

GN025: Kristen tro i møte med Islam: Muhammad eller Jesus?

Bibelens Jesus og Koranens Jesus – hva er likheter og forskjeller? Og hva med Muhammed? 

Visste du at profeten Isa (Jesus) blir nevnt flere ganger i koranen enn Muhammed? Mange av historiene om Jesus likner også på de Bibelen beretter. Muslimene tror også at Jesus ble tatt opp til himmelen og lever i dag. Like fullt ser muslimene på Jesus som en viktig profet, og ikke noe mer. Muhammed er derimot den siste og endelige profeten – og det største forbildet av alle. Dette er temaer vi snakker med om i denne episoden av Good News – podden. 

I serien Kristen tro i møte med Islam  leter vi etter måter vi kan samtale med muslimer om viktige trosspørsmål, og vi dykker dypere ned i spørsmål der kristendommen og Islam står mot hverandre. Vårt mål er å utruste deg med gode svar til spørsmålene fra din muslimske venn om sentrale emner i kristen tro.   

Vi tar utgangspunkt i en bok som heter Bare en Gud – Allah eller Jesus? av en mann som heter Nabeel Qureshi. Han var tidligere muslim, men fant troen på Jesus – og er nok aller mest kjent for boken Søkte Allah – fant Jesus.  

Vår gjest er Bjørn Hinderaker, teolog og lektor ved NLA Høgskolen på Gilmlekollen i Kristiansand, med lang erfaring og god innsikt i islam og kristendom. Han skal hjelpe oss å forstå spørsmålene fra begge perspektivene.  

I andre episoden av denne serien ser vi nærmere på Muhammad og Jesus. Vi skal forklare hvem Muhammad og Jesus er i koranen og de ulike roller de har i islam. Vi skal også snakke om vitkige spørsmål som kan komme opp i samtale med våre muslimske venner om den kristne forståelse av Jesus. Her er det bare å slå følge med oss i en spennende og viktig samtale.  

 

 

Flere episoder i serien

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding