Gi en gave
Den nye skapningen
Foto: Priscilla du Preez/Unsplash

Den nye skapningen

"For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem." (Ef 2,10)

Det er et kjent vers for mange, og jeg blir liksom ikke ferdig med det. Det sier så utrolig masse! Da Gud skapte himmelen og jorda med alt sitt, skapte Han mennesket i sitt bilde, står det i 1. Mosebok (1, 27). Men her i Efeserbrevet er det snakk om en ny skapning, det troende mennesket. Det blir skapt "i Jesus", står det. Det vil si til samfunn med Ham og på grunn av Ham. Når vi tar imot Jesu frelse, blir vi en ny skapning, sier Bibelen (2. Kor. 5, 17), skapt til å leve i fellesskap med Jesus, og gjøre gode gjerninger i fellesskap med Ham. Alt ligger klart, vi skal få vandre i dem.

Jeg ser for meg at å vandre er ikke å haste ifra A til B, men å gå i det tempoet som gjør at vi også er oppmerksomme på omgivelsene og dem som er rundt oss. Slik skal vi få leve. Oppmerksom på Jesus ved vår side, i hverdag og fest, og i de små og store oppgavene Han viser oss underveis. Det oser av fred og frihet. Så kanskje trenger vi å stoppe opp litt i dag, for å finne tilbake til et roligere og godt tempo som passer både til oss og de oppgavene vi har.

av Eli Fuglestad

TFT476

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding