Gi en gave
GN023: Kristen tro i møte med Islam: Tawhid eller treenighet?

GN023: Kristen tro i møte med Islam: Tawhid eller treenighet?

Hvordan forklarer jeg som kristen hva treenigheten er for min muslimske venn? Hva tenker muslimer om Gud? GN- podden gir deg svar.

 

I denne episoden av Good News podden starter vi en ny serie: Kristen tro i møte med Islam, hvor vi skal dykke litt dypere i spørsmål der kristendommen og islam står mot hverandre, og forsøke å utruste deg med gode svar til spørsmålene fra din muslimske venn om sentrale emner i kristen tro.

 

Vi kommer til å ta utgangspunkt i en bok som heter Bare en Gud av en mann som heter Nabeel Qureshi. Han var tidligere muslim, men fant troen på Jesus – og er nok aller mest kjent for boken Søkte Allah – fant Jesus. Du skal få bli litt bedre kjent med Nabeel Qureshi også etter hvert – og denne boken Bare en Gud? blir utgangspunktet for en serie på fire programmer vi skal lage i GN-podden.

 

Vår gjest er Bjørn Hinderaker, teolog og lektor ved NLA Høgskolen i Kristiansand med lang erfaring og god innsikt i islam og kristendom. Han skal hjelpe oss å forstå spørsmålene fra begge perspektivene.

 

Dagens tema er “treenigheten”. Vi skal ta opp hvordan vi som kristne kan forstå og forklare treenigheten og hva muslimene tenker når vi snakker om Gud. Vi skal også ta opp “Tawhid” et konsept i islam og om den kan sammenlignes med treenigheten.

 

Flere episoder i serien

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding