Gi en gave
Storheten i å ydmyke seg
Foto: Christin Hume/Unsplash

Storheten i å ydmyke seg

"Skap et rent hjerte i meg, Gud, gi meg en ny og stø ånd! Kast meg ikke bort fra ditt åsyn, ta ikke fra meg din Hellige Ånd!" Sal. 51, 12-13

Der er mange nydelige salmer som har sitt utspring i en tragedie. Så også med denne. David var utro med ei gift kvinne, hun ble gravid, og mannen hennes ble drept for å skjule synden. Storheten til David lå ikke i et tålig syndfritt liv, men i reaksjonen hans da profeten Natan konfrontert ham: "Jeg har syndet mot Herren." sa han (2. Sam. 12, 13). Og på toppen av det hele komponerte han altså en salme om dette og lot den bli kjent for alle!

Vi ønsker oss ydmyke ledere som innrømmer det, når de blir konfrontert med feil de har gjort, løgner de har kommet med eller synd de har begått. Men hvordan hadde vi reagert om de laget en sang om det, som ble kjent i hele verden? Og hvordan reagerer vi når vi selv gjør feil? Det koster å ydmyke seg, det er et offer, forteller Bibelen (Sal. 51, 19). Men den forteller også at nåden er stor nok for den som bøyer seg (Jak. 4, 6)! La Davids ord også bli våre ord i dag, at Gud må skape et rent hjerte i oss og gi oss en ny og stødig ånd, at Han ikke må kaste oss vekk fra sitt åsyn og ikke ta fra oss sin Hellige Ånd!

av Eli Fuglestad

TFT453

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding