Gi en gave
Å løse den bundne
Foto: Gift Habeshaw/Unsplash

Å løse den bundne

"Da kom den døde ut, med liksvøp rundt hender og føtter og med et tørkle bundet over ansiktet. Jesus sa til dem: "Løs ham og la ham gå!"." (Joh 11,44)

Det må ha vært en sjokkerende opplevelse! Lasarus hadde vært død i fire dager, de visste hva det gjorde med en kropp (v. 39). Ikke rart at Jesus måtte minne dem på det opplagte: Han trengte hjelp til å bli fri nå. Lasarus var fysisk død, men det er likt med åndelig døde, de er bundet av tidsånd, ulydighet og synd, forteller Bibelen (Ef. 2,1-3). Men med Guds kraft gjør altså Jesus det ingen av oss kan; Han vekker ånden til live! Og så gir Han oss som er vitne til det som skjer, et todelt oppdrag.

Vi skal hjelpe vedkommende fri fra det som fortsatt binder. Det gjør vi med sannhet, for sannheten gjør fri, sier Bibelen (Joh. 8, 32). Men vi må gjøre det i kjærlighet (1. Kor. 13, 1-3; Ef. 4, 15)! Og så skal vi faktisk la dem gå. De er frie til selv å velge hvordan de lever det nye livet (1. Kor. 10, 23). La oss bare peke på Jesus og verdien av å leve nær til Ham - i Hans frihet. Så kan vi gjøre som Jesus sa: "Løs ham og la ham gå!"

av Eli Fuglestad

TFT395

 

 

 

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding