Gi en gave
Luksus og overflod?
Foto: Priscilla du Preez/Unsplash

Luksus og overflod?

"Dere har levd i luksus og overflod på jorden og gjort hjertene fete til slaktedagen." (Jak. 5, 5)

Det er lett å tenke at luksus og overflod er noe annet enn mitt liv. Jeg lever vel nøkternt? Men når jeg går til Bibelordboka og ser på betydningen av ordene i grunnteksten, rystes jeg. Hør bare: "sorgløst jag etter fornøyelser, bløtaktighet og selvnytelse, ryggesløs oppførsel". En engelsk oversettelse sier et mykt og fortapt liv med nytelse, selvopptatthet og selvtilfredstillelse. Er dette meg? Det er i hvert fall samfunnet rundt meg. Hvor påvirket er jeg av det?

Jeg fristes stadig av et lett liv, men utfordres til å bli et sterkere menneske. Paulus minner om at Jesus var annerledes enn verden generelt (Ef. 4, 20) og fortsetter med å peke på løsningen. Jesus er håpet! Han kan forvandle meg og prege meg til å bli mer lik Ham! Som det også står i Efeserne: "Han som virker i oss med sin kraft, og kan gjøre uendelig mye mer enn vi ber om og forstår," (3, 20)! La oss søke til Ham, og bli preget av Ham og ikke samfunnet rundt oss!

av Eli Fuglestad

TFT341

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding