Gi en gave
Salmene 36,27
Unsplash/Aaron Burden

Salmene 36,27

"Men de som ønsker at jeg får min rett, skal fryde seg og være glade og alltid tenke: "Stor er Herren, som unner sin tjener lykke og fred!"

Det siste kan også oversettes "Stor er Herren, som unner sin tjener at det går ham vel." Slik er Gud!  Han unner oss at det går oss vel! Det vil si at Han ønsker det for oss og gleder seg sammen med oss når det skjer.  

Å unne noen er en holdning som ikke nødvendigvis handler om at det er fortjent, ofte er det heller på tross av. Det står i sterk kontrast til vår tids mantra "fordi du fortjener det". Så mye bedre med ordene "Vel unt!". De sier liksom "Jeg er glad på dine vegne, jeg gleder meg sammen med deg". Og delt glede er dobbel glede! 

Gud unner oss lykke og fred, ufortjent, som nåde (Ef. 2, 8). Derfor kalles også vi til å glede og fryde oss når det går andre vel, å unne hverandre det, og ikke se med onde øyne på at Gud er god, som det står i Matteus 20 (v. 15). Gud er stor, Han unner oss at det går oss vel! La oss gjøre det med hverandre også i dag, unne hverandre at det går noen vel.

av Eli Fuglestad

TFT321

 

Flere episoder i serien

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding