Angola og Mosambik
Prosjekt Hannas bønnearbeid ble etablert i Angola i 2001. Det ble en rask vekst i antall bønnegrupper og kvinners liv forandret seg når de begynte å se at Gud arbeidet i hjemmene, lokalsamfunnet og kirkene. I 2005 begynte også kvinner i Mosambik å danne bønnegrupper. Og de så også hvordan Gud begynte å gjøre mirakler i livene deres. Disse kvinnene møter mange hindringer. Ekstrem fattigdom, krig, dårlig helsetilbud, mangel på utdannelse, barne-ekteskap, narkotika- og alkoholavhengighet, tørke og flom og store sanitære mangler. Likevel vet de at Gud hører bønnene deres og at det er kraft i å vandre med ham gjennom urettferdigheten de lever med hver dag.
Selv om diamanter og olje har gjort Angola til den tredje største økonomien i Afrika sør for Sahara, er det anslått at rundt 70% av befolkninger lever for under 16 kroner om dagen. Hovedstaden Luanda er sett på som den dyreste byen i verden å bo i for utenlandske borgere. Likevel bor rundt 70% av befolkningen i slummen. Mødredødeligheten er blant den høyeste i verden. Rundt ett av fem barn dør før de har fylt 5, noe som er den andre høyeste raten i verden. Færre enn 54% av kvinnene kan lese.
Oppdagelsen av gass utenfor kysten av Mosambik i 2011 har gjort lite for å forandre økonomien til et av de fattigste landene i verden. Mer enn halvparten av Mosambiks 24 millioner innbyggere fortsetter å leve under fattigdomsgrensen. Rundt halvparten av befolkningen lever uten tilgang til rent og trygt drikkevann. Mosambik har syvende høyeste antall barneekteskap i verden.
En stor flom nord i landet har rammet rundt 32 000 mennesker og har ødelagt 4991 hus og 303 klasserom. På samme tid opplever det sørlige Mosambik den tørreste regntiden på 35 år. Man regner med at 1.5 millioner mennesker lider under mangel på mat. Jordbruksarealer sør i Angola opplever også kraftig og alvorlig tørke disse tider.
Takk for at du ber for kvinner i Angola og Mosambik denne måneden.
I bønnene bruker vi forkortelsen PH om Prosjekt Hanna. Håpets kvinner er Prosjekt Hannas radioprogram. Du finner lenker til bønnekalender og internasjonal leder Penny Banks brev under.